РАТКО МЛАДИЋ ПОСЛАО ПОРУКУ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

RATKO MLADIĆ POSLAO PORUKU REPUBLICI SRPSKOJ

25 septembra 2018

Ratni komandant Vojske Republike Srpske, haški osuđenik, Ratko Mladić obratio se uoči izbora u BiH javnosti Srpske.

Mladić se obratio porukom koju je na današnjoj pres konferenciji u Banjaluci preneo predsednik Organizacije starešina VRS Milovan Milutinović, čiji je Mladić, kako je rečeno, član.Mladić je poručio da je “obaveza svih političara i patriotskih snaga da se odupru svim oblicima ugrožavanja Republike Srpske i njenih institucija”, rekao je Milutinović, a preneo javni servis Republike Srpske.

Milutinović je naveo i da je Mladić “prihvatio da u narednom periodu bude biran za počasnog predsednika te organizacije”.

“Mladić je naveo da to ne radi radi sebe, već zbog podrške ciljevima definisanim Statutom Organizacije starešina VRS i potrebom okupljanja patriotskih snaga oko osnovnih ciljeva i obaveza usmerenih očuvanju Srpske i povećanju brige za porodice poginulih, ratne vojne invalide, borce i starešine koji su dali nesebičan doprinos”, naveo je Milutinović.

Mladića je Haški tribunal u prvostepenom postupku osudio na doživotnu kaznu zatvora za, kako je navedeno u obrazloženju, genocid u Srebrenici, zločine protiv čovečnosti i druge ratne zločine.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

  1. Dane Radakovic says:

    kumunjare su beogradske uhfatile Ratka Mladica u srcu Beograda i izrucile u HAG u Zamenu kriminalca Seselja naj veceg lazova sveta Ratko je cist ko suza nije ceo slusati milosevica da izda Srbe i Srbsku zemlju u BOSNI

  2. Dani says:

    ZIV I ZDRAV BIO SRBSKI GENERALE!!!DACE GOSPOD DA NAM SE VRATIS,DA TE TVOJI SRBI DOCEKAJU KAO NIKOGA DOSADA!AMIN,BOZE DAJ!!

  3. Dane Radakovic says:

  4. Velika Metla says:

    Tvoje ime je generale zapisano zlatnim slovima u srbskoj istoriji,srbskom umu i srcu! Hvala ti od srca!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *