РАТКО МЛАДИЋ преживео нове мождане ударе

RATKO MLADIĆ preživeo nove moždane udare

29 septembra 2018

ODBRANA srpskog generala Ratka Mladića tražiće da ga u sheveningenskom pritvoru što pre pregleda međunarodni tim lekara. Ovaj zahtev, kako nam kaže generalov sin Darko Mladić, biće upućen po hitnom postupku.

– Veoma smo zabrinuti, jer najnoviji snimak glave pokazuje nove promene na mozgu, kojih nije bilo prošle godine. To znači da je u međuvremenu imao male moždane udare – kaže nam Darko.– Snimke je gledao i upoređivao radiolog iz Kliničkog centra Srbije Gradimir Dragutinović. Uočio je i povećanje starih ožiljaka na mozgu, što znači da oštećenja nisu fiksirana već da napreduju.

Darko nam kaže da je Mladiću glava snimana početkom avgusta, ali da su oni snimak dobili sredinom septembra, tek kad je zamenjeno Žalbeno veće. Pošto su zbog više sabotaža pritvorskih lekara, falsifikovanja izveštaja, prikrivanja bolesti, davanja neadekvatne terapije i odugovlačenja u dostavljanju nalaza – u njih izgubili poverenje, odbrana će zahtevati da novi tim stranih i srpskih lekara utvrdi realno Mladićevo zdravstevno stanje, ali i da li je bilo propusta u lečenju.

– Ratko se psihički dobro oseća. Drži se, jer on je jak čovek. Kad ga pitamo kako je, on kaže: „Dobro.“ Ali vidi se da nema snage, da se zamara. Retko izlazi u šetnju i više nego uobičajeno leži u krevetu. Na kraju, najnoviji rezultati pokazuju pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja.

Odbrana je u proteklom periodu ukazivala na to da Mladić u pritvoru nema adekvatno lečenje. Tražili su i da privremeno bude pušten u Beograd na lečenje, da mu se stanje stabilizuje, ali je proletos Žalbeno veće, predvođeno sada zamenjenim sudijom Teodorom Meronom, odbilo takav zahtev.

Mladić sve vreme ima problema sa srcem i povišen pritisak, ali su i taj problem haški lekari minimizirali, navodeći da je pritisak od 180 sa 100 normalan. Tek u martu, tri meseca posle posete dvoje srpskih specijalista, prihvatili su da mu daju terapiju koju su oni preporučili kao neophodnu. Posle toga, stanje mu se malo smirilo.

SAMO NEPRISTRASNE SUDIJE

TUŽILAŠTVO u Hagu raznim žalbama pokušava da obori odluku sudije Žan-Kloda Antonetija o izbacivanju iz Veća sudija Teodora Merona, Karmela Ađijusa, Li Daćuna i imenovanje novih, koji ranije nisu sudili za zločine u Jugoslaviji. Odbrana je pre dva dana podnela dopis u kojem obara navode tužilaštva, ukazujući na to da se sudije ne mogu zamnjivati samo zato što se nekome ne sviđaju.

– Ratku su potrebne samo nepristrasne sudije – kaže Darko Mladić.

– Svih proteklih godina mi nismo ništa drugo ni tražili. Ako se sudije budu držale dokaza, ne plašimo se ishoda procesa i ne sumnjamo da će biti oslobođen.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Budi Bog s nama says:

    Šta je on čovek sve preživeo od belosvetskih zlotvora treba mu odati najveća priznanja, izgraditi spomenik za života i upisati ga u ginisovu knjigu rekorda napaćenih, nepravedno okrivljenih i osuđenih, a ipak preživelih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *