РАТНА ЗОНА У БИЛБАУ: Туча навијача пре утакмице, има мртвих (ВИДЕО)

RATNA ZONA U BILBAU: Tuča navijača pre utakmice, ima mrtvih (VIDEO)

22 februara 2018

Užasne vesti stižu iz Španije, gde je u žestokom sukobu navijača Spartaka i Atletik Bilbaa jedan policajac podlegao povredama nakon što je ranjen tokom tuče.

Veliki broj navijača Spartaka stigao je u Bilbao, kako bi pomogli svojoj ekipi u revanš utakmici Lige Evrope protiv Atletika. Iako su šampioni Rusije poraženi sa 3:1 u Moskvi, hiljade njihovih navijača doputovalo je u Baskiju.

Oni su se okupili na jednom od trgova u centru grada, odakle su krenuli ka stadionu u korteu. U jednom momentu su ih pred San Mamesom sačekali najvatrenije pristalice Bilbaa.

Baskijci su krenuli da zvižde i da bacaju staklene flaše na ruse, koji su odmah odgovorili istom merom, kao i bakljama i vatrometom, koji su bacali u njiovom pravcu.

Počeo je surov okršaj navijača, u koji se umešala i policija i počela je da upotrebljava silu, a iznad mesta tuče sve vreme je leteo helikopter.

Bilo je kao u pravoj ratnoj zoni, jedni su na druge bacali pirotehniku, a u jedom momentu je ozbiljno povređen i jedan policajac, koji je ležao Bilo je kao u pravoj ratnoj zoni, jedni su na druge bacali pirotehniku, a u jedom momentu je ozbiljno povređen i jedan policajac, koji je ležao na podu. Nekoliko kolega ga je dugo štitio štitovima, dok nije ubačen u ambulantna kola koja su ga prevezla u bolnicu.

Nažalost, on je preminuo u bolnici od posledica ranjavanja.

Takođe, i jedan navijač Spartaka je završio u bolnici, a prema izveštaju ruskih medija lice mu je bilo potpuno obliveno krvlju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Fudbal treba zabraniti zakonom, a sve hiligane obesiti na trgu. Koji kretenizam, koja izgubljenost. Motiku u ruke deco, povratite dostojanstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *