RATNE IGRE: Ruski avioni testiraju NATO odbranu

RATNE IGRE: Ruski avioni testiraju NATO odbranu

31 oktobra 2014

Tupolev Tu-22M (5)Igor Sutijagin iz Kraljevskog instituta ujedinjenih službi (RUSI), izjavio je za Bi-Bi-Si da je izostanak komunikacije ruskih pilota sa kontrolorima letenja “neprijateljski” i “borbeni” čin.

NATO je saopštio da je bio “neobično” povećan broj takvih letova ove nedelje.

Tenzije između Rusije i NATO država nastale su se zbog krize u Ukrajini.

“Kremlj igra sa pozicije slabijeg,” rekao je Sutijagin.

“To vam je kao u pokeru, blefira – pokušava da zastraši Zapad.”

NATO je saopštio u sredu da su u prethodnih 48 časova NATO avioni presreli osam ruskih vojnih aviona iznad Severnog mora i Atlantskog okeana, četiri iznad Crnog mora i više od 10 oko Baltičkog mora – prenosi B92.

U svim incidentima ruski avioni su leteli u međunarodnom vazdušnom prostoru. NATO je saopštio da ih je sledio “kako bi identifikovao letelice i zaštitio vazdušni prostor Alijanse”.

Ali u mnogim slučajevima avioni nisu podnosili plan leta, niti su održavali radio kontakt sa civilnom kontrolom letenja. Takvo ponašanje je rizično za civilni avio saobraćaj, saopštio je NATO.

KOMENTARI3 komentara

  1. ognjen says:

    Sve razumijem izuzev da “Kremlj igra sa pozicije slabijeg”? Ne znam zašto neko misli da Rusija "blefira"? -smiješno. Da je neki srpski avion uletio u vazdušni prostor pod kontrolom NATO -a, vjerujem da bi bio oboren bez ikakvih upozorenja. Analogno tome, pitam se zašto nijedan od tih "prijetećih" ruskih aviona nije oboren kada su već na poziciji "slabijeg"?! :) Kerovi laju .avioni lete. . .

  2. Apis says:

    Sa pozicije slabijeg Rusi 1000 godina pobeđuju svaku silu koja krene na njih. Zapadni razbojnici udruženi u NATO pakt hrabri su jedino kad napadaju bosonoga plemena. BOŽE ČUVAJ RUSIJU I UMNOŽI RUSE !!!

  3. života says:

    tako je kako pišete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *