РАТНИ ИЗВЕШТАЧ: Украјинска војска ће трајати до октобра а онда Руси почињу ово…

РАТНИ ИЗВЕШТАЧ: Украјинска војска ће трајати до октобра а онда Руси почињу ово…

21 августа 2023

„У случају да се одржи тренутни темпо украјинског напредовања, резерве Војске Украјине ће трајати до октобра“. Ово је изјавио ратни извештач, Александар Kоц, у емисији радија „Kомсомолскаyа Правда“.

Према мишљењу војног новинара, могуће је да ће даље уследити покушај преговора, уз могућност да Русија убаци у борбу своје резерве које се тренутно припремају на полигонима.„Kијевским менторима почиње да смета тренутно стање на ратишту, па полако постављају ситуацију за неке преговоре. Да ли су такви преговори могући? У данашњем свету не искључујем ништа. Било да ће то бити преговори по нашим условима, као са позиције моћи, или ће то бити неки договор, понављам, ништа не искључујем у данашњој ситуацији. Све зависи од тога каква ће Украјина бити на крају свог напредовања“, рекао је Kоц.

„Мислим да можемо говорити о нападачком потенцијалу Украјине још месец дана, можда месец и по. Узимајући у обзир мобилизациони ресурс, мислим да сада могу брзо узети још 150-200 хиљада бораца, али то је таква врста пешадије која има изузетно ниску мотивацију и никакву обуку. Стога не знам каква ће Украјина бити на крају свог напредовања, које ће снаге имати на крају њиховог напредовања, да ли ћемо имати свежу крв да бисмо прешли у своју контраофанзиву, не знам. Знам да се тренутно на десетинама полигона у Русији припремају добровољци ангажовани на основу уговора, који су се придружили нашој војсци. Да ли ц́е бити спремни за прелазак на контраофанзиву или ц́е бити ангажовани у заустављању напредовања, то ми није познато. Да то знам, не бих то јавно рекао“, изјавио је Kоц.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u