РАТНИ ИЗВЕШТАЧ: Украјинска војска ће трајати до октобра а онда Руси почињу ово…

RATNI IZVEŠTAČ: Ukrajinska vojska će trajati do oktobra a onda Rusi počinju ovo…

21 avgusta 2023

„U slučaju da se održi trenutni tempo ukrajinskog napredovanja, rezerve Vojske Ukrajine će trajati do oktobra“. Ovo je izjavio ratni izveštač, Aleksandar Koc, u emisiji radija „Komsomolskaya Pravda“.

Prema mišljenju vojnog novinara, moguće je da će dalje uslediti pokušaj pregovora, uz mogućnost da Rusija ubaci u borbu svoje rezerve koje se trenutno pripremaju na poligonima.„Kijevskim mentorima počinje da smeta trenutno stanje na ratištu, pa polako postavljaju situaciju za neke pregovore. Da li su takvi pregovori mogući? U današnjem svetu ne isključujem ništa. Bilo da će to biti pregovori po našim uslovima, kao sa pozicije moći, ili će to biti neki dogovor, ponavljam, ništa ne isključujem u današnjoj situaciji. Sve zavisi od toga kakva će Ukrajina biti na kraju svog napredovanja“, rekao je Koc.

„Mislim da možemo govoriti o napadačkom potencijalu Ukrajine još mesec dana, možda mesec i po. Uzimajući u obzir mobilizacioni resurs, mislim da sada mogu brzo uzeti još 150-200 hiljada boraca, ali to je takva vrsta pešadije koja ima izuzetno nisku motivaciju i nikakvu obuku. Stoga ne znam kakva će Ukrajina biti na kraju svog napredovanja, koje će snage imati na kraju njihovog napredovanja, da li ćemo imati svežu krv da bismo prešli u svoju kontraofanzivu, ne znam. Znam da se trenutno na desetinama poligona u Rusiji pripremaju dobrovoljci angažovani na osnovu ugovora, koji su se pridružili našoj vojsci. Da li će biti spremni za prelazak na kontraofanzivu ili će biti angažovani u zaustavljanju napredovanja, to mi nije poznato. Da to znam, ne bih to javno rekao“, izjavio je Koc.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *