РАЗБЕСНЕО БРИСЕЛ – КУПИЋЕМО ДРОНОВЕ ИЗ ЈЕДНЕ ПРОБЛЕМАТИЧНЕ ЗЕМЉЕ: Вучић одговорио на критике ЕУ

RAZBESNEO BRISEL – KUPIĆEMO DRONOVE IZ JEDNE PROBLEMATIČNE ZEMLJE: Vučić odgovorio na kritike EU

9 oktobra 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se juče sastao sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem.

Glavne teme su bile investicioni paket Brisela za region, ali i izveštaj EU u kome je Srbija kritikovana.Predsednik Vučić je otkrio da je deo kritika bio usmeren ka Srbiji zbog saradnje sa Kinom i Rusijom, ali i zbog kupovine ruskog PVO sistema „Pancir“.

– Ja sam insistirao da kupimo „Pancir“ i da se Srbija vojno osnaži. A sada ću da se potrudim da nabavimo još više bespilotnih letelica, iz još jedne problematične zemlje! – naglasio je Vučić, aludirajući na najavljenu nabavku turskih dronova Bajraktar.

Podsećamo, pre dva dana se domaćim medijima pronela informacija da je delegacija Srbije u Ankari pregovarala o kupovini BPL Bajraktar.

Vučić je to prokomentarisao nakon imenovanja Ane Brnabić za mandatara, rekavši da je cilj da Srbija bude vojno što jača, kao i da kupovina zavisi od pregovora sa turskom stranom.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Milan says:

  Srbija je deo Evrope. Zašto EU smeta da ovaj deo Evrope - Srbija bude odbrambeno tek nešto sposobnija? Nas EU ne doživljava kao deo Evrope, nego samo kao još jednu teritoriju koju su "HRABRO" osvojili. Još malo pa će nas zvati LIVADA zapadni Balkan, a na toj livadi će da pasu samo zapadni konji, oni koje EU odabere.

 2. radmila says:

  Ma Vucic je ovdje najproblematicniji! 'Ajd sad izbrisite.

 3. test01 says:

  Price i lazi, sto bi ameri rekli :Words are cheap" (reci su jeftine). Bitna su dela i cinjenice a cinjenice su da je Srbija propala i da okupacioni upravnik izvrsava naredjenja zapada.

 4. Gardista says:

  I turci ulaze u eu 50 god i nista, mi smo na 20. Za par godina cemo shvatiti da nas smatraju osmanlijama i ako smo zivote davali za odbranu katolika od turaka. Pa mi za 500god nismo izgubili toliko naroda koliko za 100 god pod hriscanstvom.

 5. Ivan Grozni says:

  Uh al sam dasa. Trljam nos Merkelovoj Makronu, po malo i Si Dii Pingu a Boga mi i Putinu. Kupujem dronove gde mi je volja. Arkadas Erdogan nudi mi pomoc u mojoj diktaturi a to se ne odbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *