РАЗБИЈАЈУ СРБИЈУ: Војвођанска партија креће у кампању отцепљења Војводине!

RAZBIJAJU SRBIJU: Vojvođanska partija kreće u kampanju otcepljenja Vojvodine!

13 avgusta 2015

Aleksandar Odzic 34(na slici: predsednik Vojvođanske partije, Aleksandar Odžić)

Vojvođanska partija, čiji je deklarativni cilj da ova srpska pokrajina bude proglašena republikom, sve aktivnije se povezuje sa sličnim separatističkim strankama u Evropi, a njen pokrovitelj postala je Republikanska levica Katalonije (ER), čiji je cilj otcepljenje ove španske pokrajine.

Zalaganjem ove španske separatističke stranke, Vojvođanska partija je primljena u Evropsku partiju (EFA), a njen lider je dobio poziv da govori u Strazburu.

Lider Vojvođanske partije Aleksandar Odžić zajedno sa potpredsednicom stranke Sanjom Telarov nedavno je boravio u višednevnoj poseti Kataloniji i sastao se sa poslanicima te stranke u katalonskom parlamentu. Odžić je iskoristio tu posetu da bi se upoznao sa sistemima rada katalonskih separatista kako bi ih mogao primeniti u Srbiji, odnosno u Vojvodini.

Pročitajte još:

Počelo je otimanje Vojvodine!

– Delegacija Vojvođanske partije je sa katalonskom strankom ugovorila konkretnu saradnju i pozvala ih da krajem godine posete Novi Sad. Uz posredovanje Katalonaca, Odžić je stupio u kontakt i sa strankom slične provinijencije koja deluje u Mađarskoj.

Uz pomoć Republikanske levice Katalonije, Vojvođanska partija je postala i član Evropske partije, a Odžić je pozvan da se obrati polanicima Evropskog parlamenta u petominutnom izlaganju. Odžić je za tu priliku spremio i govor koji je preveo na engleski jezik, a čiji je sadržaj obilovao teškim optužbama na račun vlasti u Srbiji – prenosi izvor. Prema informacijama, ceo plan je propao zbog toga što Odžić posle višednevnog boravka u Španiji nije imao hiljadu evra, koliko je koštao njegov put u Strazbur.

O svojoj poseti Kataloniji Vojvođanska partija se oglasila i zvaničnim saopštenjem, u kome se navodi da Vojvodinu i Kataloniju povezuju slična opredeljenja o evropskoj budućnosti.

Vojvođanska partija je pred prošlonedeljnu utakmicu Vojvodine i Sampdorije pozvala svoje članove i simpatizere da se na stadionu masovno pojave sa vojvođanskim zastavama i drugim nepriznatim obeležjima pokrajine. Ovo je izazvalo žestoku reakciju desničarskih grupa kao što su „Obraz“, „Naši“, „SNP 1389″, tako da su bezbednosni organi imali pune ruke posla da preventivno utiču kako ne bi došlo do sukoba suprotstavljenih grupa na stadionu.

Iako je reč o vanparlamentarnoj stranci, Vojvođanska partija ozbiljno se sprema za predstojeće pokrajinske izbore u Vojvodini. Prema informacijama, njeno rukovodstvo u bliskoj je vezi sa bezbednosnim strukturama pojedinih zapadnih zemalja koje se u poslednje vreme živo interesuju za dešavanja u severnoj srpskoj pokrajini.

(Alo)

KOMENTARI21 komentara

 1. Dux says:

  @ Enio Požurili bi oni, samo čekaju TEBE da im daš znak, haha :-)

 2. Enio says:

  dux smij se smij....

 3. rastko says:

  NE ZNAM KOGA ODJIC PREDSTAVLJA?SVI SE TRUDE DA SRBE U VOJVODINI PRETVORE U VOJVODJANE A POSTO ZIVIM U NJOJ MOGU ARGUMENTOVANO POTVRDITI DA JOS NISAM NI OD JEDNOG LIDERA ILI GRADJANINA CLANA BILO KOJE NACIONALNE MANJINE CUO DA SE ODRICE SVOJE MANJINSKE PRIPADNOSTI U IME VOJVODJANSTVA. NEKI OCITO PRIZELJKUJU UKRAINSKE DOGADJAJE U VOJVODINI. ZAR MISLE DA I NJIHOVA DECA NECE PLATITI CENU? TRAGEDIJA U VREMENU U KOME ZIVIMO JE U TOME STO JE NSJUNOSNIJI BIZNIS POSTALA IZDAJA. NEPRIJATELJI OVE ZEMLJE UVEK PRONADJU MALOUMNIKE DA IH ANGAZUJU ZA SVOJE PRLJAVE CILJEVE.

 4. Paštrović says:

  Jeli i ovaj na slici za Vojvodinu, a? Ako su svi tako lijepi, zdravi i drcni kao i ovaj, onda im Srbi i Srbija zaista ni ne trebaju. Ako Srbi nemaju MUDA, zaso se onda zovu Srbima? Jesu li to Srbi postali pizde, kad ovakvih kao ovaj na slici ima na hiljade? Izgleda da je i poslednji Milutin umro sa knjigom "Prica o Milutinu"!?

 5. Radikal says:

  Realno, i ja sam za, ali da Vojvodina bude okrenuta braći Rusima, a pašaluk neka ide u dEU!

 6. Radikal says:

  @Paštrović Srbi su danas ovce i treba vlast da ih šiša a ISIS sutra i pokolje.

 7. Dux says:

  @ Enio A šta ću kada ti nećeš......:-)

 8. LADY GAGA says:

  CECA ĆE U ZRENJANINU ODRŽATI MONUMENTALNI KONCERT ZA DANE PIVA, A ORGANIZATORI OČEKUJU VIŠE OD 150.00 0 LJUDI. KAKA BRENA,KOJA BRE ševerina.. SAMO DOMAĆE,SRPSKO! CECINI KONCERTI SU ODAVNO POSTALI SVERPSKI SABORI,KAO ONOMAD KADA JE U NOVOM SADU OKUPILA 90.000 SRC, I ODUVALA auton6aše.

 9. LADY GAGA says:

  DAKLE, SVI NA KONCERT CECE SRPKINJE ZA DANE PIVA U ZRENJANINU, SA ŠAJKAČAMA,SRPSKIM ZASTAVAMA I KOKARDAMA.

 10. LADY GAGA says:

  A ONIM KURVAMA KOJE SEBE ZOVU MAJKAMA SREBRENICE TREBA JEBATI SVE MRTVO JER SU IŠLE U NDH DA SLAVE KLANJE SRBA.

 11. mija says:

  Slabo se razumem u krvna zrnca, pa me kopka kako ceca može biti Srpkinja kad je Romkinja?

 12. Nikola Grujić says:

  Poserem se ja u ovakvu državnu bezbednost, kad joj izdajnici šetaju po državi..... Toliko od mene, ko je malo pametan shvatiće...

 13. Dux says:

  @ mija Odličan komentar-CIGANŠTURA koja vodi ''ciganiju'' u politici i taj ''vrh'' političkih beskičmenjake, koji joj i dan danas dolaze na ''koncerte'' lelekanja, jaukanja i zapomaganja!!!! Kažu da ciganštura ide i za tarifu od 1000 eura za noć???!!!! Doduše, njena tarifa u inostranstvu za ''uspešnu turneju trpanja'' idu i za više!! Sama pomisao ''kojekakvih perverzija'' sa dotičnom ''kraljicom drolja'' je veoma zabrinjavajuća!

 14. mija says:

  @Dux Moram priznati da je dobru cenu postigla s obzirom na sve. Pretpostavljam da nema cenjkanja i da je plaćanje unapred kao kod svih profesionalki koje drže do sebe.:) Ja je ne bih ni da ona meni plati toliko, iako sam uvek bez cvonjka.:) Ološ.

 15. Dux says:

  @mija Haha, potpuno te razumem-što bi rekao jedan moj ortak: ''nju ne bi trpo ni za 5 tona bajadera!!! Ko ''zvekne'' nju, osuši se odmah!!!! :-) :-)

 16. Milenko says:

  Pojavljuju se novi narodni paraziti

 17. Radiša says:

  Aleksandar Odžić za stratega važi On za Vojvodinu Republiku traži Čovek vizionar tačno zna šta želi Al'ne zna da narod s njim želju ne deli.

 18. Marko says:

  Kako je moguće da je ta partija registrovana u Srbiji? Ako joj u programu piše da se bori za nezavisnost Vojvodine, nije je trebalo registrovati, a ako to nema u programu, a oni javno zagovaraju nezavisnost, treba ih pohapsiti!

 19. Arpad says:

  Zasto razdvajanje budjelara neki jos uvek vide kao zelju za otcepljenjem? Vojvodjani ne zele raskole i ratove nego samo razdvajanje racuna! Cist racun duga ljubav, a ovde su necisti racuni - veoma. No ako neko na silu nece razumno da se razracuna, onda se treba razici zauvek, po ceni ma kolika ona bila. Pa mi vec nemamo mnogo sta da nam se uzima!

 20. Arpad says:

  A ti Marko verovatno ne zivis od svoga rada ili cak uopste ne zivis u Vojvodini kad tako govoris. Onda shvatam tvoj stav.

 21. VojvodjanIN says:

  Vojvoina nasa dika bice opet Republika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *