РАЗБИЈЕН НАЈВЕЋИ МИТ О КОРОНАВИРУСУ

RAZBIJEN NAJVEĆI MIT O KORONAVIRUSU

17 oktobra 2020

Rezultati najnovijeg naučnog istraživanja, koje je obuhvatilo veliki broj pacijenata obolelih od virusa korona, pokazali su da je sve vreme bio mit da kovid-19 više pogađa muškarce, kao i da kod njih u većem broju slučajeva izaziva smrtni ishod.Analizirani su podaci u Evropi, Australiji i Novom Zelandu i utvrđeno je da muškarci i žene od virusa umiru u približnom broju i da nema osnova za teoriju da korona teže pogađa muškarce.

Još u aprilu, Kraljevski koledž u Londonu objavio je da su žene u manjem riziku da preminu od korone, ukoliko se zaraze, dok je drugo britansko istraživanje utvrdilo da žene imaju 59 odsto manje šansi da umru od korone, od muškaraca.

Na Kraljevskom koledžu sada je sprovedena nova studija, koja je utvrdila da brojke ne podržavaju prethodne tvrdnje.

Moguće je, međutim, priznaju autori studije, da su žene češće smeštane u staračke domove gde su umirale, zbog čega su i njihove smrti zavedene u većem broju.

Naučnici, takođe, navode da je ograničeno testiranje u prvom naletu pandemije značilo da mnogi slučajevi među muškarcima nisu utvrđeni.

Najgore su, navode autori studije, prošli Španija, Engleska i Vels, kada je u pitanju broj smrtnih slučajeva od korone. Kako prenosi „Blic žena“, u Španiji je taj broj skočio za 38 odsto, dok je u Engleskoj i Velsu povećan za 37 odsto.

KOMENTARI4 komentara

 1. padre says:

  A ja sve mislio, da mora da prođe nekih stotinjak godina, pa da stvar postane mit!

 2. Kosovac says:

  Rezultati najnovijeg naučnog istraživanja koje je izvršio Američki naučni institut „Hilari i Nensi Klinton“, nam daju šokantna otkrića. Naučnici tog instituta su došli do zapaljivog, šokantnog i uznemirujućeg zaključka, da su potencijalni glasači Donalda Trampa u velikoj opasnosti od oboljevanja koronavirusom. Od anketiranih korona-bolesnika, čak njih 75% su Trampovi potencijalni glasači.

 3. uddu says:

  Najveća mit o koroni je da je korona mit !

 4. Zoran says:

  Ne napada virus. Napadaju vlade zemalja preko svojih izvršitelja: državnog zdravstvenog sistema, medija, vojske, policije, inspekcijskih službi(opet policija), a u korist međunarodnih profitera koji profitiraju na ljudskom neznanju i strahu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *