РАЗГОВОР KОЈИ СЕ ПРЕПРИЧАВА: Патријарх Павле дошао код Слобе са ПИТАЊЕМ – после ОДГОВОРА све је било ЈАСНО!

RAZGOVOR KOJI SE PREPRIČAVA: Patrijarh Pavle došao kod Slobe sa PITANJEM – posle ODGOVORA sve je bilo JASNO!

5 avgusta 2019

Patrijarh Pavle je došao kod Slobodana Miloševića i rekao: „Predsedniče, pa ako je dobro za državu, da ti daš ostavku?“, jer je bio pod uticajem predsednika Savezne vlade Milana Panića, koji je bio američki čovek.

Sloba je imao veliko poštovanje prema Pavlu, jer je bio školski drug sa njegovim pokojnim ocem, i odgovorio mu je: „Vaša svetosti, ne napadaju oni mene zbog Slobe, nego zbog Srbije. Nastaviće se to, bio ja ili ne bio“. Vreme je pokazalo da je tako bilo.Sloba nije hapsio i sudio

Ovo tvrdi Vukašin Jokanović, bivši savezni ministar policije od 1994. do 1998. godine, državni javni tužilac od 1998. do 2001, funkcioner SPS, jedan od ključnih svedoka odbrane Miloševića u Hagu, čovek kome pripisuju oduzimanje „državnosti“ Kosovu i Metohiji amandmanima na Ustav iz 1989.On je i neposredni svedok ili učesnik svih važnih političkih zbivanja osamdesetih i devedestih godina. Ipak, čini se da je posle borbe za KiM, njegovu karijeru obeležila saradnja, ali i „iskreno prijateljstvo“ sa Miloševićem.

– Slobodan je bio dobar čovek. Nek se nađe jedan Albanac koga je Sloba uvredio, a kamoli šta drugo. Nije bio društven čovek koji je voleo anegdote i šale, ali je bio zahtevan slušalac. Nije on vole kafane i druženje. Mene Sloba, dok sam bio ministar policije i državni tužilac, nikada nije pozvao da interveniše za nešto, nikada! Nije on odlučiovao o suđenjima i hapšenjima, to su laži. Nisam se dvoumio kada me je Sloba pozvao da svedočim, rekao je tad: „Vule, u Hagu pričaj samo istinu“ – seća se Jokanović i dodaje:

– Zameram mnogima, a zamerao im je i Sloba što su mu okrenuli leđa, nekima nije dozvoljavao ni da ga posete. Tada mi je rekao da nije zadovoljan stanjem u SPS, ali Ivici Dačiću nije ništa zamerao.

Susret u Hagu

Jokanović se priseća i događaja iz Haga koji mu je posebno ostao urezan u sećanje.

– Sloba je pokušavao da i tamo bude snažan, jak, ali se osećalo da ga sve jako pogađa… Dolazio sam kod njega na pripreme za suđenja, on mi je kuvao kafu, pa smo pričali o svemu i svačemu. Jednom, dok smo razgovarali, dolazila je žena u policijskoj uniformi sa čašom vode i tabletama. Dala mu je tablete i posmatrala kako će ih on popiti. Davali mu terapiju, a on nije znao šta pije! I naučno je dokazano da je primao pogrešne lekove… Sloba se nije kajao u Hagu, bio je ubeđen da je želeo samo slobodu, ravnopravnost i očuvanje Srbije i SRJ – kaže ovaj dugogodišnji funkcioner SPS.

Jokanović smatra da se država ogrešila o Slobodana kada ga je izručila Hagu, ali i o celu porodicu Milošević.Velika ljaga

– On nije hteo da ide u CZ, vila Mir je bila blokirana, naoružani ljudi su bili spremni da brane Slobu, ali on je hteo po svaku cenu da spreči krvoproliće jer je imao informacije da postoje tri faze napada na Srbiju: sankcije, NATO agresija i unutrašnji građanski rat. Na bazi garancija da on neće biti izručen Hagu, koje su potpisali Zoran Đinđić, Vojislav Koštunica i Čedomir Jovanović, on se i predao. Isporučiti svog predsednika je jedinstven slučaj u svetu, velikamljaga tadašnje vlasti. Ako je već trebalo da mu sude, onda je to trebalo pred svojim narodom.

(Kurir)

KOMENTARI8 komentara

 1. Miloš Lujić says:

  Velika srpska sramota. I ja sam mu zamjerio sto nije branio Krajinu ali gledajuci danas bio je Obilic u odnosu na ove kukavice. Ko je mogao sanjati da ce doci na vlast neko i reci da na Kosmetu nije sve nase? Da hoce razgranicenje? Sa kim? Sa teroristima?

  • opet ja says:

   Sloba je izdajnik koji je prvo uništio SFRJ zajedno sa Tuđmanom po stranom nalogu, zatim je očistio Hrvatsku od Srba, pa je na kraju predao celo Kosovo narko klanu i NATO.

   • Slobodanka says:

    Uzalud opetuješ. Što više ponavljaš jedno te isto sve više se pitamo za koga to radiš. Za neku NVO? Za žene u crnom?

 2. P.P.NJ says:

  Isporuka pomenutog miloševića hagu je ravna ubistvu Aleksandra i drage Obrenović - velika sramota i velika mrlja svetle i viteške istorije SrBa.

 3. persida says:

  Ceda Jovanovic, jak potpisnik, uzor morala u svakom pogledau, eh Srbijo, od tebe ne otade nista.

 4. Boze Pravde says:

  Dos stoka.

 5. Kosovac says:

  Hrvati toliko nepotrebno mrze Slobodana Miloševića da mi ih je ponekad žao zbog toga. Kao da nose neki teret kojim ih je Bog kaznio. Ako se nađe neki tako opterećen Srbin, takvoga ne treba žaliti, samo mu treba obezbediti put kojim će što pre da napusti srpski korpus. I da Srbi jednom prodišu i odmore se malo od svojih govana.

 6. Kosovac says:

  Patrijarh Pavle, vječnaja pamjat, je bio veoma dobar čovek i pravoslavac. O takvom čoveku nikada ne bi bilo produktivno upućivati reči kritike. Ali, Paju niko nije terao da se bavi politikom. Čim je počeo da se bavi politikom, on je izgubio dostojanstvo koje srpski sveštenik i patrijarh treba da ima. Još onda kada su ga studenti i Branislav Lečić izviždali na Terazijama, nije kriv što ga je bagra izviždala, ali je trebao da shvati da politika nije za sveštenika, bolje je bilo da je počeo da se bavi kurvarlukom. Međutim, ne, patrijarh ide toliko daleko, da dolazi kod Srbina predsednika Srbije, i savetuje ga da podnese ostavku u korist evroameričkih bezbožnika ………. Njime su rukovodili vladike zvane 3A – Atanasije, Artemije i Amfilohije. Uz Irineja Bulovića, oni su žarili i palili političkom scenom Srbije. Postali su glasnogovornici Demokratske Stranke, Srpskog Pokreta Obnove, Građanskog Saveza….. Srećom, Artemije i Amfilohije su se na neki način odmetnuli od papka, i vratili na put pravoslavlja, što za masončića Atanasija nikako ne može da se kaže – on je ostao sluga onog nepomenika……….ima još…..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *