РАЗОТКРИВАЊЕ – ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ! Ево ко је био Марко Перковић ТОМПСОН пре него што је постао фашиста! (ФОТО/ ВИДЕО)

RAZOTKRIVANJE – IZNENADIĆETE SE! Evo ko je bio Marko Perković TOMPSON pre nego što je postao fašista! (FOTO/ VIDEO)

8 avgusta 2017

Samo četiri godine pre stravičnog etničkog čišćenja Srba sa teritorije Hrvatske, jedan ugledni ugostitelj po imenu Marko Perković odlučio je da sa prvim granatama ostavi svoje konobarsko odelo u koje je, obučen, između ostalih, služio i Srbe lično, i obuče vojničku uniformu…

Kao i svake godine, 5. avgusta, promoter ustaštva i nacionalne mržnje, samozvani hrvatski pevač i nacionalista Marko Perković Tompson održao je i ove godišnjice Oluje koncert, ovog puta u Slunju na proslavi hrvatskog „Dana pobede“. Pored koncerta bilo je drugih stravičnijih momenata kojima je jasno iskazivana mržnja prema Srbima, poput ustaškoh povika „Za dom spremni“ i „Srbe na vrbe“.

A verovali ili ne, nekad Tompson nije bio pevač i zbog prirode posla kojim se tada bavio morao je da služi, čak i Srbe! I ove godine na 22. godišnjicu akcije „Oluja“, Hrvatska je lupila još jedan šamar svim Srbima, a naročito onima koji su bili u koloni od 250.000 duša te 1995. godine, kada su proterani sa svojih vekovnih ognjišta.

A samo četiri godine pre stravičnog etničkog čišćenja Srba sa teritorije Hrvatske, jedan ugledni ugostitelj po imenu Marko Perković odlučio je da sa prvim granatama ostavi svoje konobarsko odelo u koje je, obučen, između ostalih, služio i Srbe jer su tada i oni naseljavali Hrvatsku u velikom broju, obuče vojničku uniformu, uzme američku automatsku pušku po kojoj se i nazvao „Tompson“, i ode da „brani“ svoju zemlju Hrvatsku od Srba. Mahom od stanovništva preko 60 godina starosti. Zaista junački podvig!

Marko Perković rođen je, 27. oktobra 1966. godine u selu Čavoglave u Dalmatinskoj zagori. Ovaj „muzički marginalac“ sve do 1991. godine čuvao je koze u podnožju Dinare u svom rodnom selu, a kada je došlo vreme da upiše školu, odlučio se za ugostiteljstvo.

Pa je tako, kao i svaki konobar morao da poštuje onu „gost je uvek u pravu“, kao i da služi čak i Srbe! A onda je vrli konobar sa gotovo nimalo istorijskog znanja, kao tinejdžer zavoleo svoju gitaru koju je dobio na poklon od oca, počeo da piše pesme koje su odgovarale tadašnjoj strukturi.

Predstavio se, a to čini i dan danas, kao rok (?!) pevač i kompozitor. Najbizarnije u celoj priči što su njegovi koncerti zaista jedni od najposećenijih u „Lijepoj njihovoj“, iako su, sa druge strane, zbog ekstremno desnih, antisemitskih i neoustaških stavova, zabranjivani u nekoliko evropskih zemalja.

Inače, za njegovog rodnog mesta, sela na reci Čikoli, Čavoglava, nije bilo na predratnim mapama, dok ga sam nije „opevao“. I ta pesma postaje svojevrsna ustaška himna. U spotu žestokog ritma u grupi ljudi u maskirnim uniformama izdvaja se jedan dugokosi i krezubi mladić – naš vrli konobar Tompson, glavom i bradom.

Naravno, u međuvremenu je popravio zube i skratio kosu, pa preko braka sa hrvatskom pop zvezdom Danijelom Martinović pokušao da se probije na muzičku scenu, ali kako mu to nije baš pošlo za rukom, preorijentisao se na utaške tvorevine, i tako počeo da podilazi svakoj vlasti i peva za njih kad god je potrebno promovisati ekstremne stavove. Danas je oženjen Sandrom sa kojom ima petoro dece.

(Telegraf)

KOMENTARI9 komentara

 1. Svetislav Surina says:

  U kafiću bio serv, a sada više nije.Lepo peva i lupa dobru lovu.

 2. Ovchara says:

  Smesan "pevac" iz smesne "drzave" smesnog "naroda".

  • Djordje petrovic says:

   Iz male govnarske drzavice se radjaju velika smrdljiva krvatska govanca.

 3. opet ja says:

  Bio seljo, to i ostao... treba ga zabraniti zbog šunda i najseljačkijih pesama.

 4. Dean says:

  Znači kelner je fašista u pokušaju, lepo, lepo, blago li se tvojoj majci!

 5. Branežac says:

  Nije on seljo, već fašista preduzetnik. Seljani su ostali koji ga slušaju i laju na Srbe, čijim jezikom govore.Jer im je to maternji, koji su od majke naučili.Gramatiku i rečnike sačinili Vuk S Karadžić i Djuro Daničić. Srbi.

 6. Aleksandar V. Pavlov says:

  Kakav je on fašista? On i ustaše, NEMAJU VEZE sa fašizmom. To je bre običan šovonističko-teroristički pokret. Ustaše su balkanski, ruralni tip šovinizma u svom najekstremnijem obliku.

 7. triglav says:

  katolički srbin, sluga velekapitala. to je moderno pa i isplati se.

 8. Kulak says:

  Vlaj brđanin iz Dalmatinske zagore koji se napalio na nekakvo hrvatstvo.Inače je ovaj Vlaj dobro shvatio da se znatan deo hrvatskog naroda i dan danas pali na ustaštvo.Koristeći te zločinačke strasti i nacionalističku mitologiju i mitomaniju,digao je veliku lovu.Kod njega je to i kućni odgoj,njegovi su bili u ustašama,tako je bandit i odgojen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *