РАЗОТКРИВЕН! Ево за колико милиона је Вокер наместио Рачак!

RAZOTKRIVEN! Evo za koliko miliona je Voker namestio Račak!

16 maja 2017

Prema podacima srpskih službi, šef verifikacione misije Vilijam Voker dobio je od CIA 14 miliona nemačkih maraka (oko 7 miliona evra) za satanizaciju države Srbije u svetu, koja je rezultirala bombardovanjem 1999. godine.

Vokeru je ovaj novac isplaćen nakon što je legitimnu policijsku akciju u selu Račak njegova misija proglasila masakrom nad civilima, nakon čega su CNN i „Njujork tajms” Srbiju proglasili za zemlju koja ubija i masakrira svoje građane.

– Voker je sve ovo uradio u punoj koordinaciji sa tadašnjim komandantima OVK, među kojima je i Rustem Mustafa, zvani komandant Remi, a postoje čak i zvučni zapisi njihovih razgovora. Dva dana nakon toga (17. 1. 2017. godine) američki diplomata Šon Barns razgovarao je sa Ramušem Haradinajem i obavestio ga da je sve gotovo i da su svetski mediji prihvatili da su Srbi zločinci, zbog čega OVK u narednom periodu treba da ostane uzdržana – kaže dobro obavešteni izvor „Alo!”.

Sve ovo dokazuje da je slučaj „Račak” bio insceniran i samo se tražio način da se realizuje. Ono što je odlučujuće uticalo da se ovaj plan ostvari jeste što srpske policijske snage iz straha za sopstvenu bezbednost nisu uspele da obezbede mesto na kojem se desio okršaj sa teroristima. Pripadnici OVK su zbog toga uspeli da leševe donesu u lokalnu džamiju i presvuku ih u civilne uniforme, a po svemu sudeći, dopremljeno je i nekoliko tela sa drugog mesta.

Sada, Voker je, kako saznaje naš list, nakon nekoliko promašenih investicija tokom godina ponovo ostao kratak s novcem, pa je tako „vaskrsao” na Kosmetu i počeo da zagovara ideju velike Albanije, za šta je ovoga puta dobio određeni novac od Prištine, ali je daleko skromnije prošao, sa „svega nekoliko stotina hiljada evra”, otkrivaju naši sagovornici.

Međutim, za razliku od 1999. godine, Vilijam Voker ovoga puta nema saglasnost Vašingtona za ovakvo ponašanje, pa je ubrzo nakon pomenute izjave koju je dao na mitingu partije Ramuša Haradinaja stigla packa s druge strane Atlantika, a nekadašnji diplomata je brže-bolje promenio priču i sada tvrdi da nije bio dobro shvaćen i da nikada nije zagovarao ideju velike Albanije.

– Nisu me dobro shvatili, jer nikada nisam pomenuo veliku Albaniju. Samo sam rekao da bi Albanci sa Kosova, iz Albanije i Makedonije bili u daleko boljoj poziciji ukoliko bi radili zajedno. Bio sam u Makedoniji nedavno i video sam da su tamo Albanci podeljeni, i da bi zato političke nesuglasice trebalo da ostave po strani. Isto mislim i kada je reč o albanskim političarima na Kosovu, ostavite nesuglasice po strani i krenite da radite zajedno – naveo je Voker, a prenela „Gazetaekspres”.

SAD: Nema promena granica na Balkanu

Zamenik američkog ambasadora u Beogradu Kurt Doneli naveo je juče da Sjedinjene Američke Države ne podržavaju menjanje granica na Balkanu.

– Izjave o promeni granica na Balkanu predstavljaju recept za sukob, a pomirenje je jedini put za napredak regiona – ocenio je Doneli na Fakultetu bezbednosti tokom tribine „Bilateralna saradnja između Srbije i SAD”. Podsetimo, lider Alijanse za budućnost Kosova i nekadašnji komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je da se Vašington vrati na Balkan.

– Brisel mora da odluči, da nam kaže da li može da završi posao između Kosova i Srbije. Ja verujem da to ne mogu, zato tražim od Vašingtona da se vrati na Balkan. Vašington je dobar u završavanju stvari između Kosova i Srbije. Ako oni ne dođu da nam pomognu, onda bi trebalo ne da jednostavno čekamo, već da odradimo svoje poslove. Nemamo luksuz da čekamo ko zna koliko – rekao je Haradinaj.

Ljajić: Haradinaj je evropski problem

„Ramuš Haradinaj nije problem Srbije, već Evropske unije i međunarodne zajednice, koja mora reagovati na ovakvu vrstu radikalizma, koja se svakodnevno pojavljuje”, naveo je ministar Rasim Ljajić. On je i dodao da se plaši da ovakve izjave neće ostati samo na njemu, „nego da će i drugi politički akteri sa Kosova koristiti populizam u predstojećoj kampanji”.

KOMENTARI6 komentara

 1. padre says:

  Ma nikakav problem sa njim nema ni EU ni SAD!Da ima oni bi ga predali!

 2. punca says:

  VOKER je dobio od CIA 14 miliona DM za satanizaciju države Srbije u svetu, koja je rezultirala bombardovanjem 1999. A, SLOBA je zaplakao zbog Vokerovih LAŽI! VOKER koji je kriv za takva zlodela treba da odgovara. SRBIJA je okupirana 5.oktobra 2000. Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije.

 3. neko says:

  Zar nije Izraelski MINISTAR danas pozvao na ubitstvo Asada? A ono govno od coveka Voker, jos nema zabranu za Srbiju? e, drzavo....jadna li si.....deca ti ovo nece oprostiti....

 4. neko says:

  Pozovite ga na rucak ili veceru, da mu se izvinite sto ga toliko napadate....Jadan on, sa 14 miliona maraka....A mi smo bogati i srecni, nebeski narod.....aha.....Nije mi jasno, iz momenta Persona Non Grata, i kada ga vidite negde, osvetite nasu decu, i nase neduzne ljude.....Jedno pitanje? Da li on ima grizu savest zbog toga sto je uradio? Nema.... A kako je kaznjen? Tako sto hoce opet da nas ubija.....pa dobro. Ok. Jasno je. Imamo li policiju? Tajnu? Vojsku? I ostale, da ga zgovne

 5. Trifun says:

  Srbija da posalje specijalce i komandose na KiM da ga uhapse! Bez odlaganja.

 6. goran says:

  Vucic da umesi hleb, pa da krvoloka docekamo tradicionalno. Lebac i so, to je nas ponos.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *