РАЗОТКРИВЕН ПЛАН ЗА СУКОБЕ НА БАЛКАНУ: Иза свега стоји ЦИА

RAZOTKRIVEN PLAN ZA SUKOBE NA BALKANU: Iza svega stoji CIA

5 decembra 2018

BROD sa kontejnerom punim najnovijeg naoružanja za potrebe opremanja „vojske Kosova“ trenutno je na putu preko Atlantika do luke Drač u Albaniji, odakle će opasni tovar biti odvezen do baza Kosovskih snaga bezbednosti!

Do ovih podataka, kako „Novosti“ saznaju, došle su naše bezbednosne službe, a ovaj konspirativni aranžman je u sklopu sumornog scenarija Prištine o preuzimanju kontrole nad severnim delom pokrajine. Osim toga, naši operativci došli su do informacija da je kosovska tajna služba u Južnoj Mitrovici podelila automatske puške nekima od bivših i aktuelnih saradnika, kao i drugim osobama iz „državnih institucija“ koji su obučeni da ih koriste! Ova paklena igra koju iza zavese vodi Amerika, uklapa su planove prištinske vlasti koja namerava da 14. decembra, kršeći sve sporazume, osnuje „vojsku Kosova“.Navodno, ideja za uvođenje dodatnih taksa za robu iz centralne Srbije došla je upravo iz Vašingtona.

– Oni su preko Tačija i njegovog ministra Endrita Šalje u kosovskoj vladi, predložili uvođenje taksa, kako bi isprovocirali Haradinaja da preduzme još radikalnije mere. To bi trebalo da izazove reakciju Beograda i da dovede do ograničenog sukoba na severu KiM. Zbog toga Priština traži da Kfor pojača prisustvo na severu i da hermetički zatvori „granicu“ prema centralnoj Srbiji, navodno u cilju sprečavanja šverca robe – objašnjava izvor „Novosti“.

U slučaju eventualnog pogoršanja bezbednosne situacije zbog otpora Srba, Priština namerava da izvrši kompletnu blokadu severa KiM i da uz pomoć Kfora zatvori administrativne prelaze Brnjak i Jarinje. Pored toga, traže i da Kfor, u slučaju da Srbija, kao kontrameru, prekine vodosnabdevanje iz Gazivoda, u njeno ime preuzme kontrolu nad tim strateški važnim jezerom. Tako bi ostvarili cilj – kontrolu nad čitavom teritorijom KiM.

Penzionisani obaveštajni oficir Ljuban Karan kaže, za „Novosti“, da, posle poslednjih poteza i najava, više nema dileme da će Priština formirati „vojsku Kosova“:

– Za to imaju prećutnu saglasnost velikih sila, pre svih Amerike, a jedina svrha te vojske jeste etničko čišćenje preostalih delova KiM u kojima žive Srbi. Plan je da ta vojska ima tri puka, od kojih bi jedan bio raspoređen na severu KiM.

Karan smatra da su, nakon što tzv. vojska Kosova bude formirana, pred vlastima u Prištini tri mogućnosti. U prvoj varijanti, moguće je da se ništa ne desi odmah, da se sačeka da se slegne prašina i da Srbiji popusti pažnja. U drugoj, Priština bi mogla odmah da krene u osvajanje severa:

– To bi bilo suludo, ali ne bi bila prva suluda odluka Prištine. Srbija bi u tom slučaju morala da interveniše i da vojnom ili policijskom akcijom zaštiti narod na severu. Treća opcija, koja najviše zabrinjava, jeste zloupotreba Kfora, odnosno mogućnost da Kfor „prošvercuje“ prištinske vojnike u svojim formacijama. Tada bi Srbija bila pred velikim izazovom, jer bi u slučaju intervencije mogla da dođe u sukob sa međunarodnim snagama i da ponovo bude optužena za agresiju.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je da je najava formiranja vojske ozbiljna pretnja miru i bezbednosti.

– To što mnogi, koji bi trebalo da ih zaustave ćute je nešto što treba da brine. Srbija će ostati mirna i neće nasedati na provokacije. Verujemo da će oni koji moraju da im kažu da to ne rade, to i učiniti i dozvati ih pameti – rekao je Odalović za TV Prva.

Inače, veoma je ilustrativno to što će se za istovaranje opasnog arsenala koristiti luka Drač. Na nedavnoj zajedničkoj sednici vlada Albanije i tzv. Kosova u Peći, gde su za početak udareni ekonomski temelji za „veliku Albaniju“, pomenuta je mogućnost da Priština besplatno koristi ovo pristanište za uvoz robe. Sada vidimo i kakve.

HARADINAJU RASTE REJTING

PREMA nekim analizama, uvođenje taksa udvostručilo je Haradinajevu popularnost u albanskom biračkom telu na KiM sa 7 na 15 odsto. Zbog toga, Haradinajevi savetnici Avni Arifi i Haljilj Matoši nastoje da ga ubede da ne podlegne pritiscima Evropske unije i da nikako ne ukida tarife koje su mu donele značajan porast političkog rejtinga.

(Novosti)

KOMENTARI10 komentara

 1. Vesko says:

  Srbija ima pravo da unisiti te isporuke oruzja koje su u suprotnosti UN Rezolucije 1244! Ti dronovi iz Kine bi sada dobro dosli za takve akcije. Apelujem na jedinstvo i na postovanje UN Rezolucije 1244 koja je osnov vojnog prisustva KFOR na Kosovu, u koji mora da se ponasa u skladu sa tom Rezolucijom ili ce biti progalsen za okupatora zajedno sa Vojskom Kosova. Sa svim pravnim posledicama koje proizilaze iz toga na osnovu medunarodnim Haskih i Zenevskoh Konvencija ratnog prava.

 2. Posmatrac says:

  Sve ce to sciputari da plate jednog dana. Kosovo ce pozeleti sciputara, a sciputara nigdje biti nece.

 3. trikornjanin says:

  Da je drzavni vrh ozbiljan onda bi povlacio paralelne poteze sa odlukama Pristine jer protiv sebe imamo dokazane neprijatelje: siptare, amerikance, engleze, nemce i ostalu zgadiju. Ovako, samo dobijamo njihove komentare kao da su reporteri na fudbalskim utakmicama. za sve kretene koji su vodili zemlju srbiju do sada vazno je bilo da imaju licnu korist, da se ne sudi nato paktu, da se ne postuje rezolucija 1244, da se natovcima dozvoli koriscenje nase zemlje i da njihovi spijuni rovare po srbiji.

 4. Miraš says:

  Koliko CIA i njoj veoma bliske snage imaju uticaja na sadašnji zastoj u oslobadjanju sirijskog Idliba, a zna se da medju Al Kaidom i raznim terorističkim grupama u Idlibu nalaze se njihovi instruktori. Koliko CIA stoji iza Porošenkovih najnovijih poteza da uvede ratno stanje i da što više eskaliraju sukobi u Ukrajini ili čak na granicama Ukrajine i naravno sa ciljem da za to što više optužuju, sankcionišu i napadaju Rusiju? U kombinaciji sa svim aktivnim i što aktivnijim žarištima na Istoku CIA može da se posveti sa većom lakoćom ostvarenju svojih ciljeva u pogledu tkzv. Kosova. Šta sada raditi? Korak po korak potpuno se dokazuje da EU i Brisel ništa neće uraditi povodom zaštite ljudskih prava Srba i ostalog nealbanskog življa na KIM, iz toga nešto je pozitivno - možemo da izadjemo iz zamke "Briselski sporazum". Sada jeste opasnost eventualni sukob sa NATO snagama koje su da nam bude još gore preobučene u mirovnu misiju UN. Ali baš po tom osnovu što su mirovna misija imamo pravo da što više aktiviramo Rezoluciju 1244. Nemamo odgovarajuću zaštitu za njih ni u EU, ni u KFOR-u, a u kritično vreme nećemo tu zaštitu imati ni od ovakvog SB UN jer njegov rad mogu da blokiraju stalne članice SAD, V.B. i Francuska i druge nestalne članice Saveta Bezbednosti. Povlačenje je uvek najsloženiji i najteži zadatak, a povlačenje naše vojske sa KIM desilo se još 1999 godine. Nakon 19 godina od tada i nakon svih ostalih glupih i čudnih ustupaka tokom briselskog procesa sada je prilično moguće da će se desiti povlačenje ostatka Srba sa KIM. Ni tu nije kraj našim mukama i stradanjima jer mogu opet da podlo i cinično režiraju operacije pod lažnom zastavom sa ciljem da svetu prikažu albanske mučenike i srpske agresore koje su kao takve morali da proteraju i to sasvim pravedno - tako će stajati u njihovom tumačenju dogadjaja.

 5. Miraš says:

  Hm, snajka CIA opet radi što i obično radi, kako nadmudriti ovakvu snajku?

  • Pera. says:

   Nije uopste problem, samo treba obelodaniti ko im je gazda, ko je gazda amerike, ko natoa, ko eu ? E kad neko smogne u svetu da kaze da su glavni demoni koji unistavaju covecanstvo jevreji cionisti, kojih se i sami normalni jevreji plase, e onda, kad se svet probudi, lako ce se naci resenje, odgovor tim demonima !

 6. Aleks says:

  Pa podelite i vi avtomatske puške u severnoj Mitrovici i Zolje da mogu ljudi da se brane a ne da se čeka masakr pa o da kao ulečemo i to pod upitnikom.

 7. Vojna i ojdesve says:

  Biche rata spremite see...

 8. mrak says:

  Ajde ......... !? A do sada, inace, nije!? Aman, bre, vise ....

 9. Velika Metla says:

  CIA????? Ajdeeeeeeeeeeeeeee.............?! Ma,ko bi rekao?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *