РАЗОТКРИВЕН ТАЈНИ ИЗВЕШТАЈ: Америчка војска у ОПШТЕМ РАСУЛУ! Не желе рат против РУСИЈЕ И KИНЕ (ВИДЕО)

RAZOTKRIVEN TAJNI IZVEŠTAJ: Američka vojska u OPŠTEM RASULU! Ne žele rat protiv RUSIJE I KINE (VIDEO)

16 februara 2019

Revizorska kuća SAD priznala je u poslednjem izveštaju pad nivoa borbene gotovosti američke vojske poslednjih godina!

Raša Tudej navodi da u izveštaju piše da nivo ukupne borbene gotovosti ostaje nizak, ali i da ne pokazuje nikakvo pogoršanje od 2013. godine. Autori dokumenta smatraju da su razlozi za tu situaciju učešće SAD u vojnim konfliktima, neodređenost u vezi sa finansiranjem vojske i smanjenje ljudstva u vojnim strukturama.Pri tome, kako se navodi u nadležnom resoru, „protivnici“ SAD su poslednjih godina povećali svoj vojni potencijal.

– Primarni ciljevi komande Kopnenih snaga SAD su podizanje borbene gotovosti i pripreme za moguće velike vojne operacije protiv suparnika na svetskom nivou kao što su Rusija ili Kina – pišu autori članka.

Oni naglašavaju da je Pentagon u poslednje vreme morao da donosi složene odluke.

Situaciju u američkoj vojsci pogoršavaju i problemi sa popunjavanjem jedinica za sajber operacije i radio-elektronske borbe i nedostatak vojnika za rad na protivraketnim kompleksima „Patriot“ i THAAD.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Videla marva da rat nije Čak Noris,Brus Vilis,i ostali holivudski "spasioci" ljudskog roda! I oni napokon shvatili da se u ratu može i poginuti!

  2. A akoM says:

    U suvremenom ratu dviju vojno podjednako visokorazvijenih vojski,moraš sigurno poginuti!Ali,nije isto dal' moraš poginuti zato jer si napadnut pa nemaš drugih mogućnosti nego braniti sebe i svoj domovinu,ili pak poginuti kao govno osvajački ubilačko-štetočinsko,i još ne za pljačku debelu,nego za tuđe interese!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *