РАЗОТКРИВЕНА АФЕРА „РУСКИ ШПИЈУН“: Ево ко стоји иза ње и када се десила!

RAZOTKRIVENA AFERA „RUSKI ŠPIJUN“: Evo ko stoji iza nje i kada se desila!

21 novembra 2019

Video-snimak u kome navodno ruski obaveštajac srpskom oficiru predaje novac — star je više godina. Osim toga, kako „Politika“ saznaje, osoba za koju se tvrdi da je srpski zvaničnik sa činom oficira — nije pripadnik naših bezbednosnih struktura.

Drugim rečima, to je civil koji je najverovatnije trgovao poslovnim podacima.

Inače, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se Vojno-bezbednosna agencija (VBA) bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome.„Razgovarala sam sa predsednikom Vučićem, a on je dao nalog Vojno-bezbednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas“, rekla je Brnabićeva za beogradske medije.

Ona kaže da očekuje sve informacije tokom dana.

„Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavestiće nas o rezultatima istrage“, zaključila je Brnabić.

Bezbednosno-informativna agencija potvrdila je RTS-u autentičnost video-snimka na kojem Georgij Kleban daje novac navodno srpskom agentu. BIA je potvrdila da je na snimku ruski obaveštajac.

Načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski rekao je za RTS da je nedvosmisleno ustanovljeno da se na video-snimku nalazi ruski obaveštajac. Na pitanje da li je na snimku srpski agent koji pripadnik BIA ili VBA ili neke druge institucije, Željski je istakao da u ovom trenutku ne bi širio tu priču.

„Naše službe, kako civilna, tako i vojna, veoma su intenzivno angažovane na ustanovljavanju svih okolnosti, a detalje na tu temu će iskazati predsednik Srbije, nakon Saveta za bezbednost, koji će biti održan sutra“, dodao je Željski.

KOMENTARI16 komentara

 1. Ivke says:

  Dao mu kesu? Mozda su bili cvarci u kesi, zasto odmah novac i mito? Rusi nisu poznati po tome da placaju takve usluge ali zato jesu zapadnjaci

  • Velika Metla says:

   Ivke,u ove laži verovati mogu SAMO retardi,iliti graDžani,zapadnjački. Ovaj snimak ne govori nikome ništa. Ama baš ništa. Sastala se dva potpuno nebitna čoveka,po ko zna kojoj osnovi.

 2. Zoran says:

  Obicno se na stub srama stavlja domaci izdajnik, a ne stranac.

 3. Aleksandra says:

  Nameštaljka zapada tj. amerikanaca i engleza. Vidi se da je stari snimak, mođda dok su još demokrati bili na vlast.

 4. petrovgrad says:

  Ovaj dogadjaj potiče iz vremena kada su naši davali sve podatke Amerima na tasni. Rusi su svakako parirali takvim aktivnostima. Stvar je sledeća NATO je ima svoje ljude u vrhu generalštaba i Ministarstva odbrane, odnosno imao kancelariju. Naše službe bezbenosti su partile sve sumnjive koji imaju kontakte sa Rusima, tako je i nastao ovaj snimak. Nadam se da je sada je situacija obrnuta.

  • test01 says:

   situacija je ista ako ne i GORA !!!

 5. SiNiša says:

  Kontraobaveštajna služba Zapada, preko Youtube-a, obaveštava Vučića, snimkom starim ko zna koliko, o ruskim špijunima ... Jedan čovek daje drugom plastičnu kesu, idu u kafić, razilaze se... STRAŠNO! A ovaj podmeće Skupštini promenu zakona o referendumu, glumeći da (takoreći) umire za Srbiju ... Ljudi! uozbiljite se!!!

  • Otklanja pažnju says:

   Iznišljenim aferama. Čak su i botovi provalili, ali im se ne silazi iz bugarskog voza.

 6. Gardista says:

  Ipak su cvarci i kavurma

 7. Slobodanka says:

  "Drugim rečima, to je civil koji je najverovatnije (?) trgovao poslovnim podacima." - Taj navodni srpski civil mogao je da trguje i sa nečim nevažnim, a ne samo sa poslovnim podacima kao što ovaj tekst cilja.

 8. Cp6a says:

  Ha, ha, ha, pa to Vužda iz Leskovac, dobio pare za isporučeni prvoklasni ajvar i papriku u pavlaci. Aj' bre službe, još malo pa će po pijacama stavljate špijunske kamere i jurite pošteni seljaci za PDV.

  • Kosovac says:

   Priprema za ove događaje se može smatrati i ovaj članak od pre nedelju dana: https://www.intermagazin.rs/drugosrbijanci-tvrde-u-beogradu-se-nalazi-neformalno-sediste-ruske-obavestajne-agencije-evo-koji-je-njen-glavni-zadatak-i-sta-to-vladimir-putin-zeli-da-obnovi/?lang=cir ……….Ovde sreski špijun novinar Vremena Miloš Vasić objašnjava da su Ruski špijuni počeli da osvajaju Beograd. Mi smo Vasića lepo definisali, ali naravno to ne može da poremeti njegovu felu uopšte. Ima Vasić dostojne naslednike, BIRN, KRIK,…..

 9. Crna Trava se javlja says:

  Jasno je i malo Đokici šta se dešava. Bitno je da se skrene pogled posle nezakonitog hapšenja čoveka koji je raskrinkao lopuže, tužilaštvo nema nikakve dokaze, moraće da puste čoveka. Da je pametan da tuži državu i da joj uzme lepe parice i pokaže gluperdama, političarima i botovima šta ova vlast radi.Premijerka je običan instrumentarij potkorne službe koja izmišlja kao malo dete u svojoj nemoći razne sitne tračeve.Sve govori koja je i kakva ova vlast.Prave samo sitna sranja.

 10. Nićifor says:

  Kako samo lako prepoznaše Rusa, ali ne i srbina. Spin za spinom. Kad god se otkrije nova afera režima izmisli se nešto čime će se skrenuti pažnja javnosti. A malo je afera bilo otkad je nosilac Ordena Svetog Save prvog reda uzjahao Srbiju. Nešto je naglo zaboravio i orden koji je dobio od Putina. Glavni zadatak Nevladinih organizacija koje finansira Soroš je suzbijanje navodnog uticaja Rusije na zemlje napredne Evrope na čijem se puti nalazi Srbija i na tom putu će ostati dok postoji. A ko je revnosniji u ispunjavanju politike Soroša od AV? Čiji je projekat naseljavanja migranata u Evropu? Biće da je u pitanju skandal sa Krušikom, zatim akandal "mali Šengen", pa predlog zakona o referendumu za koji će biti dovoljno da na njega izađu oni koji se razvoze autobusima po celoj Srbiji i zatvaraju u torove da ne pobegnu od slušanja priče koju su već stotinu puta čulim a u koju veruju koliko i ja koji nikad nisam glasao ni za jednu stranku od petooktobarskog puča do dana, jer svi oni su u skupštinskim klupama još od devedesetih i niko ih ne pamti ni po čemu dobrom. Još se afera Krušik nije smirila, niti će dok ne proradi "nezavisno" tužilaštvo i sudstvo, a isplivala je sledeća - uzgajanje marihuane kod Stare Pazove. Ostale afere, kojih je bilo bezbroj, već su i oni koji imaju bolje pamćenje zaboravili. Znam samo da bi sve NVO, kojih u Srbiji ima više nego u svim državama Evrope, skočile na noge kad bi aktuelna vlast dala diplomatski status ruskom osoblju Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. Možete izmišljati i navodni porno snimak bivše tužiteljke Krima Natalije Povlanskaje i takav sraman naslov staviti na sve vaše blatoide, ali pažnju čestitih Srba nećete skrenuti sa vaših skandala i izmišljotina. Koliko se sećam upravo su neki od članova SNS izrazili protest zbog posete te čestite i nadasve prelepe žene Beogradu. Takvi nisu dostojni ni cipele da joj čiste.

 11. Velika Metla says:

  Stigao "novičok" u Stradiju. Lažima zapadnjačkim kraja nema. Sva sreća pa im SAMO retardi i drugosrPijanci veruju.

  • Crna Plovdina says:

   A šta ako je srBin rusu prodao pomenuti NOVIČOK koji se dobija kao nuz proizvod pri proizvodnji čuvenog srBskog ajvara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *