РАЗОТКРИВЕНА НАМЕШТАЉКА! Беба Поповић и контроверзни инспектор Новаковић организовали „атентат“ на Мила Ђукановића!

RAZOTKRIVENA NAMEŠTALJKA! Beba Popović i kontroverzni inspektor Novaković organizovali „atentat“ na Mila Đukanovića!

5 maja 2017

Maske polako, ali sigurno padaju kada je u pitanju lažni „držani udar“ u Crnoj Gori. Na svjetlost dana izlazi i kontroverzna uloga nekadašnjeg visokog operativca policije Srbije Mileta Novakovića, desne ruke Vladimira Bebe Popovića. Beba Popović je od bivših pripadnika vrha državne bezbjednosti Srbije označen kao agent engleske obavještajne službe MI6 i kao jedan od umješanih u ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Novaković je imao posebne veze sa „ključnim“ svjedokom saradnikom crnogorskog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u aferi „državni udar“ Sašom Sinđelićem. Pokazalo se, između ostalog i to, da je Novaković u svojoj slijepoj poslušnosti prema Bebi Popoviću iskorišćen za obavljanje prljavih poslova za koje je Popović direktive dobijao iz NATO centrale, a koji poslovi su smišljeni s ciljem da se nanosi šteta srpskim interesima.

Saša Sinđelić je „ključni“ svjedok saradnik kojeg specijalno državno tužilaštvo Crne Gore koristi da bi optužilo lidere srpske opozicije za terorizam i pokušaj izvršenja državnog udara. Međutim dokumenta koja su prethodnih dana izašla na svjetlost dana pokazuju da Sinđeliću ovo neće biti prvo lažno svjedočenje, već da je on razrađeni instrument u rukama raznih službi koji se koristi za lažna svjedočenja. Svojevremeno je, kako pokazuju dokumenta, pod pritiskom i prijetnjama Novakovića, lažno svjedočio i to za najteža krivična djela.

Mile i Sinđa 2

Manirom prevejanog obavještajca, Novaković je u izjavi beogradskim medijima pokušao da negira bilo kakvu vezu sa Sinđelićem.

Novaković je „Novostima” doslovno izjavio: „Nikada nijesam bio ni u zatvoru u Spužu (Crna Gora), a kamoli posjećivao Sinđelića. Neko se grubo poigrava sa mojim imenom. Nikada nisam upoznao ni Bebu Popovića, pa nijesam ni mogao da mu budem desna ruka“.

Ali, kao u onoj narodnoj – ako laže koza, ne laže rog, tako postoje i zvanična dokumenta koja potvrđuju da je upravo Novaković svojevremeno u zatvoru u Spužu posjetio Sinđelića, koji je tada bio osumnjičen za više teških krivičnih djela.

Mile i Sinđa 3

Pored dokumenta koji potvrđuju da je Novaković posjećivao Sinđelića u spuškom zatvoru, objelodanjena su dokumenta koja pokazuju da je Sinđelić u svom iskazu, a potom prepričanom i u presudi Vrhovnog suda Srbije, naveo da je Novaković obavio sa njim razgovor bez prisustva advokata i da je tom prilikom „dobio ponudu da će izaći za tri mjeseca ukoliko prihvati saradnju sa njim“.

Sinđelić dodaje da je Novaković „na njega vršio pritisak da pristane na saradnju“, odnosno „da prihvati nekoliko ubistava, među kojima i jedno u Hrvatskoj“.

Takođe, Sinđelić, što potvrđuju dokumenta, navodi i da je „pod pritiskom i prijetnjom lica (Novaković) koje ga je posjetilo u zatvoru u Spužu – potpisao neke papire“, odnosno lažno svjedočio.Mile i Sinđa 4

Novaković, inače, ima bogato iskustvo sa tajnim operacija, a bio je prvi operativac policijske akcije „Sablja“ koja je sprovođena pod dirigentskom palicom Bebe Popovića.

Beba Popović je već dugi niz godina jedan od najbližih saradnika Mila Đukanovića, a zadužen je za specijalni rat protiv neistomišljenika DPS režima.

Iako je Novaković negirao da je ikad upoznao Bebu Popovića, ponovo je demantovao sam sebe pošto je u jednoj TV emisiji pričao upravo o susretu sa tim istim Bebom Popovićem.

Dakle, s jedne strane imamo Novakovića koji ima dug staž na poslovima vrbovanja kriminalaca, a na drugoj Sinđelića sa bogatim dosijeom i još većim iskustvom kada je u pitanju davanje lažnih iskaza. Još nešto ih povezuje – Beba Popović i Milivoje Katnić i afera „državni udar“. Sasvim sigurno – ne slučajno!

Očigledno je da je Mile Novaković, po nalogu Bebe Popovića, ustupio svoj instrument Sašu Sinđelića, za lažno svjedočenje protiv lidera srpske opozicije u Crnoj Gori.

IN4S

KOMENTARI3 komentara

  1. deda mraz says:

    Mi smo kao narod bili naivni i kasno shvatili da je udbaski komunisticki sljam najveci Srbski neprijatelj i to je slam koji je kompletan u rukama ili amerikanaca ili engleza u prevvodu Nato pakta.

  2. Laki Topalović says:

    Ajdeeee!!!

  3. teoretičar says:

    Jesam! I pakostan sam čovek i vrlo brzo planem. A pogotovo ako neko polupismen lupa gluposti. Narod je vekovima kalio svoje izreke, obrađivao ih i istančano umetnički ih oformio i usvojio. Ako neki nepismenjaković okrene redosled reči, to je kao da se posro u trud naroda. Umanjuje snagu izreke, čini je ponekad smešno glupom i neukusnom. Novi novinarski književnici tako prosipaju pamet kao blato i unakažavaju srpski jezik. "Ali, kao u onoj narodnoj – ako laže koza, ne laže rog..." Narod je to obradio, a "književnik" iskrivio. AKO KOZA LAŽE, ROG NE LAŽE! Britkost i nijanse izreke, njena oštrina i poruka u direktnoj su zavisnosti od redosleda reči. Kad neko ko javno objavljuje članke lupa po srpskim izrekama svojom prepameću, i ne shvatajući zašto, može da se razočara na potpunu indolentnost svakog ko se ubode na njegovu iskrivljenu izreku. Kad sam pročitao i video kako je iz potpunog nepoznavanja jezika iskrivio izreku, jednostavno sam zaboraviona sve ostalo što je pisao. I nema šanse da se osvrnem na njegov tekst. Možda neće svi obratiti pažnju na ovu "sitnicu" ali podsvest će ih samo prevesti preko teksta bez puno interesovanja. To su "male tajne" pisanja javnih članaka, ali "književnik" izgleda nema pojma čak ni o tome.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *