РАЗОТКРИВЕНА СИТУАЦИЈА СА РУСКИМ ДЕЧАКОМ У БУНДЕСТАГУ КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА ЕВРОПУ И РУСИЈУ: Иза свега стоји…

RAZOTKRIVENA SITUACIJA SA RUSKIM DEČAKOM U BUNDESTAGU KOJA JE ŠOKIRALA EVROPU I RUSIJU: Iza svega stoji…

22 novembra 2017

Izgleda da Nemci ne mogu da ne budu Nemci ni kad u goste pozivaju.

Gimnazijalac iz ruskog grada Novi Urengoj – Nikaolaj Dejatničenko – otkrio je da su tekst njegovog nastupa u Bundestagu, u kojem je za nemačke vojnike pod Staljingradom rekao i da su bili „nevini pobijeni“ i zarobljeni i da nisu želeli da ratuju, izredigovali organizatori njegovog dolaska u donji dom parlamenta u Berlinu.

Organizator je bio Nemakinarodni savezza brigu o vojničkim grobljima, a Nikolaj je ispričao da je tekst njegovog nastupa u prvoj verziji bio uglavnom posvećen njegovom pradedi:

„Organizatori su nam poslali biografije i zatražili da sve bude na njima zasnovano. Tako se moja priča o pradedi svela na kraju na samo dva reda”

Desjatničenko je učestvovao  u godišnjoj komemoraciji u Bundestagu posvećenoj poginulim sovjetskim i nemačkim vojnicima u Drugom svetskom ratu.

Nikolaj je – onemogućen da svoj tekst posveti pradedi – pisao o nemačkom vojniku koji je ratovao u Staljingradskoj bici, bio zarobljen i „umro u teškim uslovima 17. marta 1943-će“ (u zarobljeništvu).

Desjatničenko je – prema biografiji tog vojnika koja mu je dostavljena – napisao da je posetio bratsku grobnicu kod grada Kopejska, gde je mogao biti sdahranjen, i napisao da je video „grobove nevinih koji su poginuli, među kojima su mnogi želeli da žive mirno i nisu hteli da ratuju”.

Na ovo je odreagovao i poznati ruski pisac Zahar Prilepin koji je zamenik komandira jednog bataljona specijalaca armije Donjecke Republike.

Upozorio je da ne treba problem sa skidanjem krivice sa pripadnika Hitlerovih armija vezivati za gimnazijalca iz Urengoja.

Napisao je: „Pročitajte kako je pažljivo i nežno Solženjicin opisao fenomen generala-izdajnika Vlasova u „Arhipelagu GULAG” Pročitajte kako je čudesna Ljudmila Ulicka ne tako davno u sličnom stilu tvrdila da su se Francuzi držali bolje od Rusa jer nisu ratovali sa Hitlerom i tako sačuvali svoj Pariz”

U nastavku je ukazao: „Pogledajte i filmove „Mama“ ili „Istok-Zapad“ pa će vam biti jasno zašto svaki dečak koji ih je odgledao, a u njima su igrali Menjšikov, Maškov, Mironov i Bodrov, mora smatrati svojom dužnošću da mrzi crvenoarmejce i da se bori za fašiste. Kod nas su nasnimali stotine takvih filmova. Kod nas je svaki istaknutiji kulturnjak smatrao svojim dugom da otare noge o sovjetsku vlast, o krvavog druga Žukova, komesare i SMERŠ. A sada se pojavljuje dečak. Eto, dečak je za sve kriv. Ostavite dečaka na miru, fariseji”

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Švabe su najmirnije ondas kada im je najviša zgrada u visini prizemlja! Nikako da nauče ništa!

 2. Pitagora says:

  Mi pravoslavni nikad nismo oskudevali u barabama, a ta sorta, kao što vidimo ima svoj podmladak.

 3. doktor says:

  U prvi mah sam pomislio da je ruski gimnazijalac bio izmanipulisan, ali mi, na osnovu napisanog u drugom članku (pošto nije mogao da napiše tekst o svom pradedi, on je napisao o nemačkom vojniku koji je ratovao u Staljingradu, bio zarobljen i umro u zarobljeništvu) zaista nije jasno 1. zašto je uopšte prihvatio da piše o nemačkom vojniku, ako ne može da piše o SVOM pradedi ??? 2. šta će Rusi na komemoraciji nemačkim vonicima u Bundestagu? 3. mladićeva izjava da je video „grobove nevinih koji su poginuli, među kojima su mnogi želeli da žive mirno i nisu hteli da ratuju” je nejasna - da li je on to zaista rekao, kako je prevedeno itd. i dalje ostavlja mnoge stvari nejasne i nedorečene. Ako je stvarno to rekao, očigledno je da nije dobro obavešten ili je poluinformisan, te bi ga u tom smislu trebalo provesti po mestima Velikog otadžbinskog rata, od Lenjingrada preko Dubosekova i Kurska do Volgograda, uz posetu Babinom Jaru, pa do Aušvica i Izraela i Jad Vašema, da vidi šta su uradili 'oni koji su želeli da žive mirno i nisu hteli da ratuju' ovima drugima, koji su zaista 'želeli da žive mirno i nisu hteli da ratuju', ali im oni prvi nisu to dozvolili. Valjda će (VALJDA) onda nešto i shvatiti.

 4. Trifun says:

  Sve je to dio povecanja para za antirusku rasisticku genocidnu propagandu na istoj matrici koju su primijenili protiv nas! Sa jednom ogromon razlikom. Armija Rusije nije bezveze vjezbala na maketi Rajhstaga pre nesto od godinu dana. Dolazi vrijeme naplate straih dugova zapadnim genocidnim hijenama i njihovim vazalima. Neminovno. Nema nazad.

 5. doktrina soka says:

  Isto se dogodilo i srpskim zrtvama 2ww,kao i ovih ratova iz 90tih.Milerovka nobelovka pisac iz porodice rumunskih SSovaca, nam je u lice sasula nedavno,kao nemacki gost povodom otvaranja sajma knjiga,koju je pozvala Nemacka ambaasada.I svojoj veliko srpskoj mrznji odrzala lekciju"samo ste vi,Srbi, krivi za ratove na Balkanu i sto vam je tako kako jeste, a u redu su stajali potomci zrtava da im da svoj krvavi potpis na knjigu od nobelovke nacistkinje..STA je nasa vlast ucinilaod 2ww pa na ovamo 90tih ili odgovorila na njenu izjavu?Nista,a zasto?Pa zato sto mi imamo negativnu selekciju u izboru kandidata za njegovanje nase istorije i obrazovanja mladih.Zato sto imamo veliku rupu u svim ministarstvima koji su nepodobni i neobrazovani da ih vode dileje neobrazovane,ni na jednom polju nemamo uspesnih kadrova koji bi se brinuli za drzavu Srbiju i njen narod, i zato su Srbi vreca za boksovanje kome god se digne cuna,pa i ovoj babi.A izgleda se isto desava i Rusiji,mnogo olosa je u ministarstvima, pa imamo sta imamo,da mladi nemaju formiran domoljubni osecaj.U katolickim zemljama tu ulogu je dobila KATOLICKA CRKVA, da budno prati kako im se omladina vaspitava,a to je obrazovanje kroz skolstvo i kulturoloski obrazac,filmovi,TV , knjizevnost,POZORISTE i niz drugih delovanja na tom polju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *