РАЗОТКРИВЕНИ: Америку занима само једно решење за Косово, А ТО ЈЕ…

RAZOTKRIVENI: Ameriku zanima samo jedno rešenje za Kosovo, A TO JE…

15 januara 2019

Administracija SAD ne podržava neko određeno rešenje kao rezultat dijaloga Kosova i Srbije, izjavio je za Koha ditore neimenovani visoki američki zvaničnik.

Pod uslovom da mu se ne pominje ni ime niti položaj koji ima u američkoj administraciji, taj visoki zvaničnik je rekao da Vašington podržava mogućnost da dve strane dođu do sporazuma, koji će obezbediti međusobno priznanje, i u slučaju da taj sporazum predviđa korekciju granice ili razmenu teritorija.Prema njemu, to je pitanje koje se tiče srpske i kosovske strane i to treba da bude deo šireg sporazuma, koji se bavi i mnogim drugim pitanjima.

On je kazao da SAD treba još jednom da sagledaju sporazum kako bi se osiguralo da nije u suprotnosti sa vrednostima i interesom SAD, što znači da za SAD nije prihvatljiv bilo koji sporazum.

Što se tiče vremena postizanja sporazuma američka administracija nema neki određeni rok, ali smatra da je 2019. godina istorijska za sporazum između Kosova i Srbije.

Prema američkom zvaničniku, proleće nije rok niti je značajno ako se sporazum postigne u aprilu, septembru ili decembru. On je rekao da je opšte osećanje u Vašingtonu da 2019. godina predstavlja mogućnost postizanja istorijskog sporazuma između Kosova i Srbije.

Američka administracija smatra da bi sporazum sa Srbijom Kosovu otvorio put učlanjenja u UN i EU, iako to takođe zavisi i od drugih stranih faktora, kazao je neimenovani američki zvaničnik.

(Beta)

KOMENTARI6 komentara

 1. test01 says:

  Koja kontradikcija: 'SAD ne podržava neko određeno rešenje - ...da dve strane dođu do sporazuma, koji će obezbediti međusobno priznanje'. Pa to je ono sto svi znamo, da zapad sa USA na celu gura da se Srbija odrekne 17% svoje teritorije, sto bi bio presedan u ljudskoj istoriji da se jedna zemlja ODREKNE svoje teritorije. Istovremeno samo idiot moze da pristane na to sa Srpske strane pogotovu sto se situacija u svetu totalno promenila, zato se zapadu toliko i zuri. Samo rezolucija UN 1244, sve ostalo je PLJACKA i IZDAJA Srbije!

 2. Slobodanka says:

  On je kazao da SAD treba još jednom da sagledaju sporazum kako bi se osiguralo da nije u suprotnosti sa vrednostima i interesom (!) SAD, što znači da za SAD nije prihvatljiv bilo koji sporazum. - Ovo znači da interes SAD je na prvom mestu i naravno sporazum se pravi PRVENSTVENO u interesu SAD. Interesi kosovskih Albanaca su negde dole u podrumu, a sa druge strane slično tako u podrumu stoje i interesi Srbije. Zalaganja za istorijsko pomirenje između Srba i Albanaca o kojima tako puno govore zapravo su prikrivena forma (zaštitna ambalaža) kako da Srbija trajno se odrekne od svog KIM i pokloni ga državi SAD. "Obezbediti trajni mir Srba i Albanaca" čitati kao > Obezbediti lep poklon od Srbije za državu SAD i NATO alijansu.

 3. Dejan says:

  Pa da, za Amerikance je bitno da se ispunjavaju njihovi interesu u Srbiji, a Srbija ne sme da ih ima svoje interese u sopstvenoj državi, kao članici UN, a kamoli u SAD!!!!

 4. Gardista says:

  Ima li nesto pametnije da se kaze od ovoga...gubimo vreme.

 5. Miraš says:

  "Američka administracija smatra da bi sporazum sa Srbijom Kosovu otvorio put učlanjenja u UN i EU, iako to takođe zavisi i od drugih stranih faktora, kazao je neimenovani američki zvaničnik." - TO ZAVISI OD DRUGIH STRANIH FAKTORA? Baš se tom nadam da lulavi i preumljeni zvanični Beograd koji ste zauzeli još 05 Oktobra finansirajući Otpor, da se što manje pita.

 6. doktrina soka says:

  Evropa je kolonija SAD od 45g,a Srbija je juzo-istocno krilo Nato,sve pocinje i zavrsava sa Srbijom,kao i dva svetska rata,Tito je uveo SFRJ u Nato preko Grcke i Bugarske i to je bilo zadovoljavajuce.Raspadom SFRJ raspao se i strateski polozaj Nato i sam Nato,zato smo bombardovani ,a glavni krivac je Nato sto je u nameri da lakse kontrolise bliski istok rasturio SFRJ i napravio stratesku gresku.Srbija ce opstati sigurno jer je geostrateski srce Balkana i za tu tacku su svi zainteresovani.To mudo od Kosova pada u vodu,jer se velike sile nece sloziti da na Balkanu bude V. Albanija pod jurisdikcijom zapadne alijanse-SAD.Ne dolazi Putin u Srbiju da se sastane sa Vucicom da popiju rakijicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *