РАЗВРАТ У СИРИЈИ: Радници хуманитарних мисија и УН сексуално експлоатишу жене у замену за помоћ

РАЗВРАТ У СИРИЈИ: Радници хуманитарних мисија и УН сексуално експлоатишу жене у замену за помоћ

27 фебруара 2018

Жене у Сирији сексуално искоришћавању мушкарци који испоручују помоћ у име Уједињених нација и међународних хуманитарних организација, јавља Би-Би-Си.

Према наводима хуманитарних радника, мушкарци су спремни да дају женама храну и одвезу их кући у замену за сексуалне услуге.

Упркос упозорењима о злостављанују жена у Сирији од пре још три године, нови извештај показује да се оно наставља на југу земље.

Из агенција УН и хуманитарних организација кажу да имају „нула толеранције“ према искоришћавању жена и да нису свесни никаквих случајева злостављања партнерских организација у региону.

Хуманитарни радници рекли су за Би-Би-Си да је искоришћавање сиријских жена толико раширено да неке од њих одбијају да оду у центре за расподелу јер страхују да би људи помислили да су понудиле своја тела у замену за помоћ коју донесу кући.

БИ-Би-Си додаје да један радник тврди да поједине хуманитарне агенције затварају очи пред сексуалним експлатацијом жена јер је коришћење „трећих страна и локалних званичника“ једини начин да се помоћ достави у деловима Сирије у опасности, којима међународно особље не може да приступи.

Фонд за становништво УН извршио је процену родно заснованог насиља у региону током прошле године и закључио да се хуманитарна помоћ даје у замену за сексуалне услуге у разним деловима Сирије.

„Дати су примери жена или девојчица које се удају за званичнике на кратак временски период за “сексуалне услуге“ како би добиле оброк, дистрибутери који траже телефонске бројеве жена и девојчица и возе их кући како би добили нешто заузврат или им дају помоћ у замену за “посету њиховој кући“ или “у замену за услуге, као што је ноћ проведена с њима“, наводи се у извештају под називом „Гласови из Сирије 2018“.

У извештају се додаје да су нарочито подложне сексуалној експлоатације жене и девојчице, које немају уз себе мушкарца који би их заштитио, као што су удовице или разведене жене, као и интерно расељена лица.

KOMENTARI2 коментара

  1. goran says:

    Nije ni njima lako, na Zapadu zena nece ni da pogleda muskarca ako ne vozi Ferari i ako nije nafatiran do krova. Zapadnjaci odlaze u druge zemlje jer na Zapadu nema seksa. To je samo za bogatase.

  2. Beli Orao says:

    Пошаљите само жене као хуманитарце па се тако нешто неће догађати мушке само као наоружану заштиту!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u