РЕАГОВАЛА ЕВРОПСКА УНИЈА НА СТВАРАЊЕ „ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ“! Лицемерје само кад је у питању Србија

REAGOVALA EVROPSKA UNIJA NA STVARANJE „VELIKE ALBANIJE“! Licemerje samo kad je u pitanju Srbija

27 novembra 2018

Nakon zajedničke sednice vlada u Tirani i Prištini i poruka koje su sa nje upućene, portparola EU Maja Kocijančić je poručila da svi partneri sa Zapadnog Balkana treba da grade konstruktivne odnose i da se koncentrišu na pristupanje EU.

Kocijančić nije direktno odgovorila na pitanje Tanjuga o poziciji EU povodom najavljenog „nacionalnog projekta ujedinjenja Albanije i Kosova“, ali je navela da EU očekuje od svih partnera u regionu da se fokusiraju na svoj EU put.– EU očekuje od svih partnera u regionu da grade konstruktivne i kooperativne odnose i da se fokusiraju na svoje reformse programe kako bi napredovali na svom putu evropskih integracija – rekla je ona.

Premijer Albanije Edi Rama je na zajedničkoj sednici u Peći predstavio ideju o „nacionalnom projektu ujedinjenja Albanije i Kosova“ i pozvao premijera privremenih prištinskih institucija, Ramuša Haradinaja, da započne sa izradom „zajedničke strategije ujedinjenja Albanaca do 2025.“

Kocijačić je odbacila kritike albanskog premijera Edija Rame o sporosti odlučivanja u procesu pristupnja Albanije EU i procesu vizne liberalizacije za građane tzv. Kosova.

Na pitanje Tanjuga kako vidi ocenu Rame da „Albanija ne može beskarajno da čeka na EU odluku o pristupanju te zemlje Uniji kao i da su Tirana i Priština umorni od čekanja na viznu liberalizaciju za Kosovo“, ona je naglasila da je proces pristupanja zasnovan na zaslugama i svi partneri napreduju onoliko koliki su napredak ostvarili u sopstvenom reformskom procesu.

– Pristupni proces je zasnovan na zaslugama i svi partneri napreduju onoliko koliki su napredak ostvarili u reformsokom procesu – poručila je portparolka EU.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    Ako, i treba da nas kinje kad ne umemo da stavimo rusku bazu u Srbiji.

  2. milorad says:

    brisel je PARALISAN, ove izjave su buncanje samrtnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *