РЕАКЦИЈЕ НА КОМШИЋЕВУ ИЗЈАВУ: Вулин: Хоће ли Комшић да нас шамара или заврће уши?; Додик: Он не сме да прети српском народу

REAKCIJE NA KOMŠIĆEVU IZJAVU: Vulin: Hoće li Komšić da nas šamara ili zavrće uši?; Dodik: On ne sme da preti srpskom narodu

4 novembra 2018

Poruku novog člana Predsedništva BiH Željka Komšića odlično smo razumeli, jedino što nismo shvatili jeste kako će da nas kazni, hoće li da nas šamara ili će da nam zavrće uši, upitao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, reagujući na Komšićevu poruku Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati, jer će u suprotnom, kaže, biti problema.

„Gospodin Komšić nam neprekidno preti i to smo razumeli, ali pre nego što mu odgovorim na ovu poslednju pretnju, samo hoću da ga pitam – ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i kada misli da nam da odgovor na to jednostavno pitanje“, rekao je Vulin.

Dokaz da imate državu jeste kada na vašem prostoru znate ko pokušava da ubije nekoga i zbog toga bude kažnjen, podvukao je Vulin.

Komšić je danas rekao da će sa pozicije na koju je izabran u punoj meri biti posvećen da odnosi sa Srbijom i Hrvatskom budu dobri i prijateljski, ali i da u Beogradu i Zagrebu treba da se zna da je granica na Drini, odnosno Uni.

Poručuje da i Srbija i Hrvatska mogu računati na njega, uz poruku:

„Ali vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom“, rekao je Komšić.

Na opasku da njegova poruka „nećete imati problema sa mnom“, zvuči gotovo kao pretnja, Komšić kaže:

„Ja ne pretim. Nisam ja baš toliko moćan da nekome pretim, samo tražim poštovanje ove zemlje. I od Zagraba i od Beograda. Tražim da se poštuje gde je fizička granica ove zemlja i granica lepog, normalnog ponašanja“, rekao je Komšić.

DODIK: KAMŠIĆ NE MOŽE DA PRETI SRBIJI I SRPSKOM NARODU

Predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da hrvatski član Predsedništva Željko Komšić ne može da preti Srbiji i čitavom srpskom narodu, koji je kako kaže, jedinstven i ne može biti podeljen nikakvom administrativnom linijom, pa ni Drinom.

„On pokušava ne samo da deli lekcije već i da preti Srbiji i čitavom sropskom narodu“, rekao je Dodik za Tanjug komentarišući izjavu Komšića koji je Beogradu poručio da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati kako ne bi bilo problema.

„Tužno je to što je Drina jednim svojim delom na graničnoj liniji.

To je tužno za sve nas Srbe, jer smo mi jedinstven narod koji ne može biti podeljen nikakvom administrativnom linijom“, istakao je Dodik.

Srbiji ne može niko da preti pogotovo ne jedan „nemoćni Željko Komšić“, rekao je Dodik i ocenio da Komšić nastupa sa pozicije nedostatka krize identiteta i legaliteta.

„On se ponaša kao čovek koji deli lekcije svima okolo pa i nama u Republici Srpskoj. Čovek koji je zanemario činjenicu da se bira hrvatski član predsedništva kao što se bira srpski i bošnjački i da je njegov legitimeitet sa stanovišta toga potpuno upitan imajući u vidu ustavnu poziciju koja govori o tome. On želi druge da uvuče u tu svoju igru sumnjivog identiteta“, ukazao je Dodik.

On je naveo da su u RS spremni da poštuju Dejtonski sporazum i Ustav BIH, ali da je zagledan u Srbiju sa stanovišta svojih prava kao naroda u RS koji gleda u svoju matiočnu zemlju u želji da sa njom ostvari maksimalno dobre odnose.

Dodik smagra i da Komšić svojom igrom pokušava da umanji njegov kapacitet.

„To što sam dobio duplo više glasova od njega za člana Predsedništva me obavezuje da zastupam primarno srpske interese“, napomenuo je Dodik.

On dodaje i da će u Predsedništvo ići nikako drugačije nego kao Srbin koji predstavlja RS i Srbe i da je to njegov identitet.

Izabrani hrvatski član Predsedništva BiH, Željko Komšić, poručio je Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati, jer u suprotnom, kaže, biće problema.

U intervjuu za Telegraf.rs, Komšić kaže da će sa pozicije na koju je izabran u punoj meri biti posvećen da odnosi sa Srbijom i Hrvatskom budu dobri i prijateljski, ali i da u Beogradu i Zagrebu treba da se zna da je granica na Drini, odnosno Uni.

Poručuje da i Srbija i Hrvatska mogu računati na njega, uz poruku:

„Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujete i nećete imati nikakvih problema sa mnom“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Jovo Veselinovic says:

  stid i bruka i ponizenje srpske nacije sto doceka veliko ponizenje 90 ih u ratu od ustasa i alkaide bosnjacke vlada srbije u beogradu se bori za nacijonalna prava u srbiji a nece da zaokruzi granice srbije i da ih vulin i vojska cuvaju od komsica i ustasa

 2. Velika Metla says:

  vOlino,može tebe da šamara i zavrće uši do besvesti! Nama Srbima neće sigurno!

 3. Zaharije qSerak says:

  Iako bi tebi imao sta da zavrce-uvrce,Ja ne vidim nikakve prijetnju.Ovo je samo ono sto se moralo desiti.Srbija nije vise u mogucnosti da ratuje/citaj napada/ druge,a nikako Da se pomire da svi bjeze od nje.Pokusaji da “dozovu pameti “ C.G. su uzaludni,jer normalan gradjanin je vidio prednosti distancirajuci se od nje.Makedonija sigurno odlazi,a Ja se iskreno nadam da I Bosna nece dugo cekati.Bosna ce trajati,a Vulin i slicni sigurno ne

  • Velika Metla says:

   Zaharije,sprdnjo,što si pobegao iz Bosne kad je toliko voliš,i kad ti je toliko dobra? Zajahao si tu grtalicu pa laješ li laješ! Vas etničke "mešance"treba trebiti kao pacove! Viste otpad od srbskog naroda,bezvredna masa u ljudskom obliku!

   • Dani says:

    @Velika Metla,ma pusti tog smradojeda-kUserak nek'malo sanja,vec je pred crkavanje,al'od njegovih mokrih snova nema da bude NISTA,jer ce sve te banana drzavice ,a NAROCITO mosnju(bosnu) da usisa Velika Pravoslavna Srbija.On samo moze da se ziv zdere ili da crkne i posmatra kako trava nice,al' odozdo :O

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *