РЕЧИ КОЈЕ ОДЗВАЊАЈУ: Из Русије јака порука, настављају да помажу и јачају борбену готовост Србије!

REČI KOJE ODZVANJAJU: Iz Rusije jaka poruka, nastavljaju da pomažu i jačaju borbenu gotovost Srbije!

10 decembra 2020

Rusija će nastaviti da pomaže Srbiji u vojno-tehničkoj sferi u jačanju borbene gotovosti vojske ove zemlje, rekao je Anatolij Punčuk, zamenik šefa Federalne službe za vojno-tehničku saradnju (FSMTC) Ruske Federacije.

Prema Punčukovim rečima, u budućnosti se planira nabavka savremene ruske vojne opreme za potrebe vazduhoplovstva, PVO i kopnene vojske Srbije. Naglasio je da nema govora o isporuci na kredit.Ranije je Moskva Beogradu poklonila nadograđene tenkove T-72 u okviru sporazuma o vojno-tehničkoj saradnji.

Tokom pregleda primljene opreme u gradu Nišu, predsednik Srbije Aleksander Vučić zahvalio je Rusiji na isporuci, napominjući da će rusko oružje ojačati odbrambenu sposobnost i položaj vojne neutralnosti srpske države.

U julu je direktor FSMTC Dmitrij Šugaev rekao da je tokom poslednje četiri godine Rusija snabdevala Srbiju helikopterima Mi-35M i Mi-17V-5, lovcima MiG-29 i PVO sistemima Pancir-C1.

(TvZvezda.ru)

KOMENTARI2 komentara

  1. Cp6a says:

    Lepo odzvanjaju, baš lepo, ali čekam one najlepše.

  2. Gagi says:

    Nemojte da gomilate toliko gvozdja u Srbiju. Dovoljno nam je tuce "onih" raketa srednjeg dometa. Ne trose gorivo, ne podmazuju se, nemaju toliku posadu.........

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *