РЕЧИ РУСКОГ ГЕНЕРАЛА ЗАЛЕДИЛЕ СРБИЈУ!

REČI RUSKOG GENERALA ZALEDILE SRBIJU!

4 aprila 2020

Ruski general Mihail Černišov jedan od članova posade aviona Iljušin koji je danas sleteo na aerodrom u Batajnici naveo je da su tim privim avionom u Srbiju stigli oficiri i rukovodeći kadar, vozila sa materijalnim sredstvima i vozila za rukovođenje procesom, kao i za ocenu situacije.

Odgovarajući na pitanje novinara, Černišov je rekao da je stigla i grupa od osam lekara, koji će danas proceniti obim posla i pristupiti izvršavanju zadataka.– Ovim avionom su stigli oficiri jedinica ABHO, kao i vozila namenjena za dezinfekciju i koordinaciju. Ukupno stiže 8 grupa lekara, kao i sva propratna oprema – rekao je Černišov.

On je apelovao na građane Srbije da se pridržavaju propisanih mera, jer kako je rekao, to je prvi i osnovni uslov, da se situacija oko novog virusa reši.

– Ali sve što je stiglo neće značiti ništa ako stanovništvo ne bude poštovalo uvedene mere, i to je osnovno oružje u borbi protiv korone. Mi ćemo se truditi da vam budemo od pomoći i da nas pamtite po najboljem.

U Srbiju će biti ukupno upućeno 87 vojnih virusologa i lekara, specijalna oprema i tehnika, uključujući zaštitna sredstva i 16 jedinica vojne tehnike.

KOMENTARI24 komentara

 1. Ivke says:

  Nekad smo i mi imali dobre ABHO jedinice

  • Natalija says:

   Da, NEKAD I IZGLEDA, NIKAD VISE. NA ŽALOST. NEKAD SMO MI IMALI SVE DOBRO I NAJBOLJE, ALI : NEKAD BILO, SAD SE PRIPOVEDA.

   • Becki konjusar says:

    „Lako će vama biti da stvarate tu vašu novu državu sa omladinom koja je vaspitavana i školovana u Kraljevini. Voleo bih da doživim da vidim kakvu će državu stvoriti vaša komunistička omladina.“

   • Svetovid says:

    Imali, dok nas dušmani nisu nagovorili da tražimo p r o m e n e! Sad živimo u p r o m e nj e n o j stvarnosti, koja je beda, ne samo materijalna.

  • Zora says:

   A sto zaledile Srbiju? Sta je on to rekao da nas zaledi? Treba da se stidimo sto nam jedna takva jedinica stize iz belog sveta, a mi svoje unistili. Ali, tako ti je to kad imas vlast koja seni i mase repom pred gazdama i srecna kad ju gazda ne opali nogom u tur, vec joj baci kosku da glodje.

  • Aleksandra says:

   jesmo ali su veliki demokrati i zuti unistili to posle 2000 godine. a sada im Vucic ne valja, bagra zuta....

   • Penzioner says:

    Aleksandra, ta "bagra žuta" je sva u Vučićevim redovima, a on završava ono što su oni započeli. Koliko znam predsedavajuća u Skupštini Srbije u vreme žutih bila je Gordana Čomić, a po stilu vođenje sednice nije se razlikovala od Maje Gojković. Maja se samo malo usavršila, te je, pored oduzimanja reči istinskim opozicionim poslanicima uvela i njihovo kažnjavanje. Nadalje, čini mi se da je i današnji "vladalac" bio ministar odbrane, ali se ne sećam da je on bilo šta učinio da se stanje u vojsci popravi. Nije "bagra žuta" potpisala protivustavni Briselski sporazum, već Vučić i Dačić, isti oni koji su bili na vlasti kad nas je bombardovalo 19 zemalja sveta, koje Vučić danas naziva "naši zapadni prijatelji". Malo drugačije ih je nazivao dok je, kao opozicionar, urlao iza skupštinske govornice. Ako se ne sećaš te retorike, predlažem ti da pogledaš video prilog: "Hronologija izdaje, evo kako je srpski narod prevaren". Nije svako rođen posle 99-te, ima nas mnogo starijih od onih kojima su žuti bili krivi i pre i danas, kao tebi. Sve što žuti nisu rasprodali i uništili učinili su njihovi naslednici. Koliko se sećam Dragan Šutanovac je bio ministar odbrane i zapamćen je po uništavanju naoružanja (ili prodaji preko državne firme SDPR). Ko danas prodaje naoružanje (i kome)imala si prilike čuti nedavno, ne samo ti nego i ceo svet. Petog oktobra 2000-te onaj ko je uletao u sve važnije institucije u ovoj državi formiranjem tzv. "kriznih štabova" i razjurio najsposobnije, a na njihova mesta postavljao one bez ikakvog znanja i iskustva danas je Vučićev savetnik, iako mu je Vučić iza skupštinske govornice pokazivao zatvorsku košulju sa brojem 1. Prodaji ti maglu nekom drugom, ali starijim i pametnijim od sebe ne možeš.

    • Cedo says:

     U pravu si,sto posto!!!

    • Ramonda Serbika says:

     Kolego penzijoneru,Ti tvoji žuti su na vlast došli paljenjem Narodne skupšine države Srbije a trenutna vlast,za koju nisam glasao munem Ti se ako mi veruješ , na vlast je došla po zakonima koje su doneli žuti,na izborima koje su raspisali ,organizovali i sproveli žuti.Ako su ih oni raspisali,organizovali i sproveli a DOZVOLILI da ih POKRADU drugi,bilo ko, onda i ne zaslužuju da budu vlast jer su dokazali svoju nesposobnost.

     • Penzioner says:

      Nisam ja penziJoner već penzioner i veoma dobro znam kako je ko došao na vlast. Zašto su oni koji su uzjahali Srbiju 5. oktobra 2000-te zapalili ne samo Skupštinu već pre svega izborni materijal to je jasno svakom kome glava ne služi samo za šišanje. Zapalili su ga da se ne bi znalo da nisu dobili izbore, kao što ih nije dobila ni jedna vlast od tada do danas. Nikad ja nisam glasao ni za vlast Slobodana Miloševića, niti za "žute", a najmanje za njihove naslednike. Znaš li zašto je među prvima ostala bez posla Milena Arežina, član Savezne izborne komisije, do tada (čini mi se)predsednica Okružnog suda u Beogradu? Zbog toga što nije htela potpisati zapisnik izborne komisije, jer je veoma dobro znala da petooktobarska vlast nije dobila izbore. Ako nisi znao ta žena je bila, ako se ne varam, student generacije i nema te sile koja bi nju naterala da grubo krši Ustav kako to neko radi otkad je došao na vlast 2012-te. Ako se neko zakleo da će štititi teritorijalni integritet Republike Srbije, uključujući i AP Kosovo i Metohiju kao njen sastavni i neotuđivi deo, a zatim se protivno i Ustavu, na koji je položio zakletvu, i Rezoluciji 1244 SB OUN, odrekne tog dela države Srbije, protivno volji većine naroda koji je takav status AP KiM utvrdio referendumom, neka upita bilo kog časnog pravnika, među koje smatram i sebe, da li bi mu ikad palo na pamet da tako nešto učini. Lepo mu je u emisiji Srpske televizije akademik i njegov profesor Kosta Čavoški objasnio kako se u pravnoj terminologiji naziva takav čin (veleizdaja).I znaš li zašto je Mlađan Dinkić ukinuo SDK? Veoma dobro je znao da je to bila služba preko koje se znalo gde odlazi svaki dinar, a nakon njenog ukidanja pozatvarao je sve nacionalne banke, a u državu uveo strane banke kojima je prvenstveno sopstveni finansijski interes na prvom mestu, a ne interes države Srbije. Teško onom ko se hvali time što njegove reforme hvali MMF. Kome god je ta finansijska organizacija pomagala taj je odneo gaće na štapu. Zašto Vučić nedavno reče da se od njega traži prihvatanje Ahtisarijevog plan plus, plus. Mogu ti objasniti šta je uopšte predviđao plan Matri Ahtisarija. Taj plan nikad nije prihvaćen u UN, niti u Skupštini Republike Srbije, a sam današnji ministar odbrane je prilikom donošenje Rezolucije o odbacivanju Ahtisarijevog plana izjavio da ni jedna odredba tog plana nije prihvatljiva za Srbiju. Danas ponavlja nečiju mantru kojom se razbija glava svakog Srbina da Srbije treba da se "razgraniči" sa delom sopstvene teritorije, da bi se znalo gde su joj granice. Što ne pita one heroje koji kampuju ispred zgrade predsedništva duže od tri meseca gde su bile granice koje su branili?

      • Kajge says:

       Svaka čast, na žalost lopovi i izdajnici su zavladala ovom državom još od Tita. Sad, idemo dalje...

    • sax says:

     - Dinkic - glavni za saradnju sa arapskim zemljama - Vesic, ciji bese - Nikolic, naplatio cutanje prisvajanjem predsednicke vile, nerusenjem nelegalnih vikendica, agencijom za saradnju sa Kinom i Rusijom - koliko kadrova ds je na celu NBS sada ...

  • miroslav petrović says:

   Vojna tehnika i oficiri protiv virusa, taj virus se otelotvorio, a možda ima i ime i prezime. Srbija je prolazna prostorija sazrela za provetravanje.

   • Javorac says:

    Ime Korona a prezime Kovid 19. Da vojni lekari su oficiri kao i kod nas.

  • Slobodan says:

   Da, i svaka jedinica je imala plus 2 do 3 vojnika koji su prošli ABHO obuku.

 2. Beli Orao says:

  Zaledile Srbiju !!! Što ovdje ima da zaledi ??? Koji natpis a u osnovi sasvijem normalni savjet tog oficira !!!

 3. persida says:

  Molim Ruse da odvedu Vulina i tvrdim da ce nam odmah biti bolje.

 4. Slobodan says:

  Hvala Rusiji!

 5. samoistina says:

  Nikada do sada SZO nije uspela da zatvori celu planetu kao sada i dovede svet u recesiju. Njihovi "stručnjaci" plašili su nas svinjiskim i ptičijim gripom, SARS-om, ali ovo je prešlo svaku meru. Ljudi su hipnostisani i veruju u svaku reč koju čuju preko elektronskih i štampanih medija. Saopštava se broj umrlih i zaraženih, a te informacije su neproverive. Mali broj doktora širom sveta koji se ne boje odmazde SZO i farmaceutske mafije govore o korona virusu. Ništa tu nije novo, osim način na koji se testira. Prvi put se srelo sa korona virusom 1965, i tadašnji studenti medicine dobrovoljno su se zarazili da vide kakva će biti klinička slika. Videli su da spada u grupu virusa koji izaziva prehlade, od kojih se u toku godine razbolimo 2-4 puta i ima nisku kontagioznost. Za uzroke akutne respiratorne bolesti, korona virusi čine 8%-15%. Sve ove informacije su dostupne svakome. Samo je potrebno odvojiti pogled od tv i štampanih medija pod šapom vlasti.

  • milanm says:

   To be or not to be. Slusati medije ili ne? Sa ovom gripom samo odlaze, umiru oni koji su imunološki vrlo loše i da nije korone uvatili bi nešto drugo što bi ih kroz neko duže vreme odnelo na onaj svet. Da plašimo se te brzine, ali...Sami pokazatelj-i koliko ima novo otkrivenih zaraženih je broj iz promatranog uzorka što je uvek oko 10 procenta. Ako smo dosledni i pratimo statističke podatke iz uzetih uzotaka, danima vec tako dolazim do zaključka daje sa koronom zaraženo nekih 7 do 15 procenata stanovništva. Znači ide da se spasu oni koji su i inače slabog zdravsteog stanja. Nisam samo još provaio kome to, blokirati celu planetu ide u prilog. Ako netko zna neka nam kaže!

   • Slobodanka says:

    Mi moramo ovako jer imamo 19,6 posto stanovništva starijeg od 65 godina. Nastojimo da izbegnemo italijanski scenario sa kolapsom u bolnicama. Osim toga postoje dve pretpostavke da je virus korona sada mutirao prirodno ili veštački. Ja više verujem u ovu drugu. To je razlog više da budu preduzete mere opreza. ... Vaše pitanje je: Kome to blokirati CELU PLANETU ide u prilog. Već je odgovorio na to Majk Čosudovski. "Kad je proglašavana pandemija bilo je svega 150 potvrđenih slučajeva izvan Kine: 6 u Sjedinjenim Državama, 3 u Kanadi, 2 u Velikoj Britaniji i sl. Dakle, 150 potvrđenih slučajeve na stanovništvo od 6,4 milijarde (7,8 milijardi minus Kina sa 1,4 milijarde). Koliki je to bio rizik? Skoro nula! * Odluka o proglašavanju lažne pandemije pod okriljem SZO (30. januara) donesena je nedelju dana ranije na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. * Od presudne važnosti za dalekosežnu odluku SZO bili su moćni korporativni interesi povezani sa Big Pharma, Wall Street i agencijama američke vlade. U pitanju je savez Big Pharma i Big Money, uz odobrenje Trampove administracije. * Amerika sada vodi i svoj “ekonomski rat” protiv zapadne Evrope, COVID-19 koristi kao opravdanje. Evropske vlade su uvučene u to. * Došlo je do masovnog transfera novca, jednog od najvećih u svetskoj istoriji, što je dovelo do bezbroj bankrota i gubitka doživotne štednje nastale kolapsom finansijskih tržišta. Iz teksta "Čosudovski: Sa pandemijom svet je dobio i pandemiju straha i ekonomski akt rata".

    • Slobodanka says:

     Za virus korona ovaj obnovljeni podmlađeni kovid 19 pišu da ima sposobnost da i dalje ubrzano mutira te sada se već razlikuje kineski podtip i evropski podtip. To je još jedan razlog da mi treba da budemo oprezni. Ne možemo našu zemlju uzimati kao pravilo za ono što se dešava u svetu u moćnim državama Zapada. Oni imaju glavne motive i vuku glavne poteze. Mi smo nebitni u svetskim događajima, odnosno samo sebi smo bitni te sad čuvamo se da ne nastradamo kao kolateralna šteta. ... Bitno je to da najpre je krenula nova svetska finansijska kriza, to je glavni događaj, a pandemija virusa je drugi prateći događaj koji im služi kao maska za poteze koji vuku. Tu pandemijsku masku su istakli prema stanovništvu, prema svetu, da bi u većoj tajnosti vukli kvarne finansijske i druge poteze.

   • Slobodanka says:

    Čosudovski: Globalni program vakcinacije koju će obaviti Big Farma finansiraće se porastom dugova 29.03.2020. PAŽLJIVO JE PRIPREMANA NOVA FINANSIJSKA KRIZA KOJA SE POKLOPILA SA PANDEMIJOM * Koronavirus nastavlja da kamuflira događanje. Strah i panika (koje generišu korporativni mediji) stvaraju "povoljne uslove" za "institucionalne špekulante", od kojih su mnogi detaljno predvideli odluku SZO da 30. januara pokrene globalnu vanrednu situaciju u javnom zdravstvu, u vreme kada je postojalo samo 150 „potvrđenih slučajeva“ izvan Kine. * Koronavirus nije uzrok finansijskog kolapsa. Atmosfera straha i neizvesnosti omogućava moćnim finansijskim interesima da manipulišu berzom i konsoliduju svoje finansijske pozicije. Ova kriza je dovela do neviđene koncentracije novčanog bogatstva. Početkom februara sklonjeno je otprilike 6 biliona dolara berzanskih vrednosti širom sveta. * Iza pandemije stoje veliki ekonomski interesi, Volstrt, Big Farma, Vašingtonski konsenzus, dobrotvorne organizacije i fondacije, MMF, Svetska banka i drugi. Inače, oni su se sastali na marginama Svetskog ekonomskog foruma (VEF) od 21. do 24. januara, nedelju dana pre pokretanja globalne vanredne situacije. * Sledi proces otvorenog padanja među „zemlje Trećeg sveta“ naprednih evropskih zemalja. Ako zemlje članice EU prihvate ovaj program: realne plate će opadati, država blagostanja koja se razvila u posleratnoj eri biće ukinuta. Socijalne usluge će biti privatizovane. Imovina će se rasprodati kako bi se vratio dug. „Grčki model“ brutalnog restrukturiranja duga mogao bi se primeniti na Italiju i Španiju… * Panika i strah se šire, a maršira „prljava ekonomska medicina“. Ljudi širom sveta, na nacionalnom i međunarodnom nivou, moraju solidarno razumeti šta se dešava. Ključno je da se odbaci ovo „neoliberalno rešenje“ za krizu koja se sastoji u stvaranju duga na silu. - OVO JE SAMO UVODNI DEO TEKSTA, NAĐITE GA KROZ INTERNET PA PROČITAJTE SVE.

 6. Svetovid says:

  Imali, dok nas dušmani nisu nagovorili da tražimo p r o m e n e! Sad živimo u p r o m e nj e n o j stvarnosti, koja je beda, ne samo materijalna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *