„Recnuo“ druga nožem, pa mu zabranio da kaže roditeljima

„Recnuo“ druga nožem, pa mu zabranio da kaže roditeljima

8 маја 2014

skola nasiljeA. R, učenik Osnovne škole Milan Đ. Milićević, koja se nalazi na Medakoviću 3, izboden je nožem na putu od škole do kuće, a majci je rekao da je pao i posekao se na staklo.

Kada ga je majka odvela u Dom zdravlja, lekari su utvrdili da su povrede nastale od noža. Srećom, povrede nisu opasne po život.

Odmah po saznanju da je dečak povređen nožem obaveštena je policija, a istraga je u toku.

A. R. je, u neposrednoj blizini škole, vraćajući se kući posle časova, naišao na grupu od sedam učenika ove škole. Neki od njih su započeli razgovor o noževima, na šta je jedan izvukao iz džepa nož, najverovatnije “skakavac” i njime ubo A. R, bez upozorenja i bez ikakvog vidljivog povoda. Jedan od prisutnih učenika je posvedočio da nije bilo nikakve svađe, niti tuče, nego da je A. R. u jednom momentu samo viknuo. “Svi su se uskomešali i videli da je njihov drugar uboden”, kaže za Blic zamenik direktora Milan Krstić.

Kada je A. R. pitao počinioca zašto je to uradio, ovaj mu je odgovorio da se samo šalio i da nije hteo da ga toliko povredi, nego da ga samo malo “recne”.

Većina prisutnih su se uplašili i pokušali da očiste ranu ubodenog A. R., osim jednog, koji ga je zastrašivao da ne kaže roditeljima šta se zaista dogodilo. Ubeđivao ga je da kaže da se posekao na žicu, zbog čega je povređeni, kada je otišao kući, majci ispričao da je pao na staklo.

Dečak je iz doma zdravlja hitno prevezen na Institut za majku i dete.
Iz Instituta su potvrdili da su primili osnovca A. R. sa povredama natkolenice.

„Dečak je imao posekotinu na levoj natkolenici, koja nije ni duboka i velika. To je ušiveno i on je pušten na kućno lečenje“, kaže Radoje Simić, portparol Instituta za majku i dete.

Očigledno je da pojedini mediji pokušavaju da čitav slučaj predstave kao dečiju igru, odnosno nesrećan slučaj, što je daleko od istine, jer prema rečima majke, bezbednost u školi je odavno ravna nuli, iako su roditelji bezbroj puta pokušavali da utiču na direktora da uradi nešto ozbiljnije po tom pitanju.

Ovo je već drugi slučaj vršnjačkog nasilja u poslednjih mesec dana. Bilo je i nanošenja teških telesnih povreda, dok je ovoga puta žrtva imala mnogo sreće. Kako su naglasili lekari, da je nož pogodio arteriju, u roku od 15 minuta bi došlo do smrtnog ishoda.

Sada je na potezu Više javno tužilaštvo, u čijoj je nadležnosti pokretanje krivičnog postupka protiv maloletnih lica, a roditelji povređenog učenika očekuju od uprave škole da, do kraja školske godine, garantuje bezbednost njihovom sinu.

“Nije bilo slučajno. O kakvoj slučajnosti može biti reči, kada maloletnik nosi sa sobom “skakavac”? Po mom dubokom uverenju, izvršeno je i podstrekavanje maloletnika da izvrši delo, ali to ostaje na tužilaštvu i sudu da utvrde”, kaže majka, povređenog A. R.

Treba pomenuti i to da su u ambulanti koja se nalazi u neposrednoj blizini mesta događaja, a u koju je povređeni učenik odmah otišao, odbili da mu ukažu prvu pomoć.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u