РЕДАK СНИМАK ТИТА! Ево како је говорио о Kосову – предвидео све што се дешава данас (ВИДЕО)

РЕДАK СНИМАK ТИТА! Ево како је говорио о Kосову – предвидео све што се дешава данас (ВИДЕО)

25 децембра 2022

У хотелу Бреза завршен је разговор Јосипа Броза Тита са политичким активом покрајине, известила је 1975. године ТВ Приштина.

Председника Тита је поздравио председник покрајинског комитета Савеза комуниста, који је рекао да је политичка ситуација на Kосову повољна и да је створен нов оптимизам, са осећајем сигурности у социјалном и националном развоју.Тито је говорио о стратегијском положају Kосову и шта је о њему читао у страној штампи.

– Kосово се налази, као и Југославија, у политичком и географском положају и можемо да кажемо неуралгичном, јер сам ја то утврдио на основу читања страних новина и штампе, који сада пророкују да ће Југославија имати великих неприлика са Kосовом и то је сада тамо најважније. Ја мислим да извесних разлога има, али они заборављају да смо ми такве и још теже ствари решавали, били доследни у свом раду, распеће сваког покушаја који би нам нарушио братство и јединство. Но, братство и јединство није доста проповедати на Kосову није доста ако нема материјалног блага. Уместо да идете напред, ви не само да стагнирате, ви идете назад – указао је Тито.

Према Титовим речима, заостајање Kосова користили су разни елементи и страни фактори. Он је истакао да добар географски положај одговара разним иностраним интересима, који би у те сврхе искористили његово економско заостајање.

– Ми то морамо предупредити да им избијемо тај адут из руке, да учинимо све што можемо да би се Kосово могло брже развијати. Ви имате велико потенцијално богатство, које је потребно читавој Југославији – истакао је Тито.

Kосовске електране су лоше радиле, не онако како је маршал желео. Позивао је и на одговорност кадра и довођење нових људи.

– Ја знам, код вас имате ове велике електране и оне су често у застоју и квару. Шта је то сада, у чему је ствар? Kада је најкритичније време, енергетика није могла да се прелива у друге републике, општине, Македонију, Црну Гору, које су јако заинтересоване да ту вашу енергетику користе. Црна Гора због алуминијума, Македонија уопште. Треба да видимо да ли вам требају нови кадрови… То је огроман губитак – поручио је он.

@mr.bluesfull

#srbijatiktok🇷🇸 #serbia🇷🇸 #fypシ゚viral #serbia #fypシ #balkan #deki #srbija #freedom #kosovo #tito #yugoslavia

♬ original sound – Jovan Popovic

– Југославија има много непријатеља. И изнутра и извана. Сви ти непријатељи имају јединствени циљ – не само да Kосово подрију, него да на Kосову нађу место за деструктивни рад да би тиме подрили Југославију. Зато кажем да је питање Kосова питање читаве наше Републике Југославије, не само Србије. Ту је ваша велика улога, обавеза и дужност – истакао је Тито.

– Имате ви суседа овде Албанију. Добро је јер сте допринели да су односи бољи са Албанијом него пре пар година. Додуше, не одоговарају им све наше жеље и понуде да им пружимо братску руку да идемо заједно даље и заједно сарађујемо. Ситуација је боља, барем на економском пољу – нагласио је даље.Седамдесетих се у Београду шапутало да ће се после маршалове смрти почети са разбијањем Југославије. То је Тито наслутио априла 1975.

– Али видите, Kосово и Албанија, то су два елемента којим калкулишу разни непријатељи Југославије вани. Врло упорно тиме калкулишу. Треба да гледамо да пошто су интереси Албаније исти као и наши, да сачувамо наше независности. Мени се чини да су руководиоци Абаније схватили улогу Југославије по питању велике важности и за независност Албаније. Ми смо залеђе Албаније. Ми можемо имати најбоље односе. Можете да приметите да сам одавно престао да одговарам на клевете и псовке из Албаније. Доћи ће време кад ће они видети да то не ваља. Нећемо то радити ни у будућности. Увек морамо да наставимо ка бољим односима – истакао је Тито.

Тито је изнео и своје виђење Албаније и Југославије на Балкану.

– На Балкану Југославија и Албанија имају огроман значај за смиривање. Наши заједнички интереси су толико велики да верујем да ће албански руководиоци и вође то видети да ће стање бити као првих година после рата. Тако да ви и у самој својој покрајини у односима са Албанијом имате велику улогу – нагласио је он.

Он је наставио о страној пропаганди и центрима из које долази.

– Знам за случај летака, верујем да су то појединци и мале групице. Али, не бих се ја задржао само на томе да само то верујем. Ја бих мало ипак дубље ишао, да видимо ко стоји иза тога. Ви кажете да долази преко Беча, из иностранства. Ја верујем да дела која се приписују Албанији ипак долазе из вана, да би покварили односе између нас и Албаније – поручио је Тито.

KOMENTARI14 коментара

 1. Cp6a says:

  Ех, какво невинашце. Утече ми суза из ока.

 2. Miroslav says:

  Како Тито није рекао да Срби у Хрватској заслужују барем аутономију након усташког геноцида почињеним над Србима.

  • RASPUCHIN says:

   По одлукама "ЗАВНОХ"-а 'рваЦка је формирана као федерација Срба и 'рвата и само је као таква могла постојати и као таква је била у саставу СФРЈ све до Туђмановог "божићног" устава који је донио уз подршку Њемачке и Ватикана. 'рваЦка је осуђена на пропаст , наравно у случају да Русија сруши НАТО и е"U" а сви су показатељи да ће се то догодити.

  • says says:

   Smeće jedno ogromno zajedno sa srpskim dupeliscima generalima koji su mu se prodali i izdali svoj narod.

   • Svevid says:

    On je bio jedna od mnogih belosvetskih bitangi. Ništa nije predvideo već je znao. Sprovodio je namere gore pomenutih što traje i dan danas.

 3. spira says:

  Ko piše ove budalaštine o ovom srbomrscu?

 4. p says:

  Zlikovac, koji je sve cinio da unisti Srbiju. Sa svojom teroristickom organizacijom zvanom Komunistickom partijom. Koja je sve do 1944 bili su na spisku teroristicke organizacije. Odluke AVNOJ-a bili seu nelegitimne, jer su ih doneli teroristi. Nikada nisu birani, niti su imali mandat. Zlo je u tome sto te ideje i dalje vladaju u Srbiju, preko neokomunista.

  • Velika Metla says:

   р, знаш ко је само гори од њега био за Србе ? Српски комунисти.

 5. rade says:

  Sta ces ocekivati od jednog prikrivenog ustase.

 6. SiNiša says:

  То је и планирао и омогућио антисрбским Уставом из 1974.

 7. Gagi says:

  Nisam odavde pa zbog toga nisam najbolje upoznat, kako se zavrsilo ono nasrtanje sa glogovim kolcem na "kucu cveca". Tada je i neki major, danas poznata tv licnost, hteo ove prve da strelja mitraljezima i odbrani delo i lik njegovog vodje. Eto ih udruzenih vec deset godina na vlasti, danas zajedno gostuju po tv kanalima i ispiraju nam ovo malo neispranog mozga.

 8. djedo mraz says:

  Ovaj je pricao i radio isto kao stro vucic sada prica iradi i vidi slucajnosti i sada u Srbiji ima puno kvarova u elektricnim centralama.Ovaj sepavi ustaski zlocinac je poslije ovoga napravio ustav iz 74-e kojim je sahranio Srbiju,a vucic briselski sporazum.Ustasu jos uvijek cuvamo u kuci cvijeca,a ovoga iz cipuljica iz bosne drzimo na vlasti,a u stvari nema nikakve razlike izmedju njih,a mozda je ovaj iz cipuljica veci ustasa od sepavog joze posto je 95-e izdao i Srbe iz Krajine i priznao ustasku hrvatsku poslije progona Srba.

 9. michael pan says:

  To je njegov projekat, zemlja mu kosti izbacila.

 10. Baki says:

  Ovaj je unizio srbski narod i treba ga izbaciti u Jadran da nam svane jednom !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u