REGIONALNA LIGA U FUDBALU: Utakmice između srpskih i hrvatskih klubova još daleko

REGIONALNA LIGA U FUDBALU: Utakmice između srpskih i hrvatskih klubova još daleko

8 septembra 2013

sp-zastava11_620x0Dan posle beogradske utakmice ni pasionirani ljubitelji fudbala u Hrvatskoj ne osećaju ništa posebno. Utakmica je, s obzirom na okolnosti i događaje u poslednje vreme u Vukovaru, prošla mirno, iako je u samom Vukovaru bilo manjih incidenata kada su napadnuta trojica policajaca.

U gluvo doba noći, oko 2.30, policija je pokušala da legitimiše grupu mladića, a oni su fizički napali službena lica. Osam osoba je pod istragom, većina je s područja Osijeka, a policajci nisu pretrpeli ozbiljnije povrede.

Svi sportski analitičari ocenjuju da je Hrvatska bila u Beogradu bleda, da je podbacila i razočarala i da se nastavlja niz loših igara. Od dugo najavljivane „nove“ taktike Igora Štimca nije se videlo ništa, pa je samo sreća spasla hrvatske reprezentativce da se ne vrate poraženi iz Beograda.

I u Hrvatskoj svi osuđuju neverovatno grub start Josipa Šimunića nad Miralemom Sulejmanijem, kao krajnje nesportski čin koji je jednim delom pokvario i sportsku atmosferu na terenu, koja je, prema ocenama zagrebačkih medija, za razliku od raspoloženja na stadionu – bila dobra.

Neumorni Maminjo, gospodar hrvatskog fudbala Zdravko Mamić, za ovdašnju javnost nije neka posebna novost, jer su njegove eskapade uobičajene. To što je šarmirao Srbe, za Hrvate je samo dokaz da je Mamić majstor svih majstora, kojem su pare početak i kraj cele fudbalske filozofije.

Za one kojima fudbal nije u prvom planu i beogradska utakmica je dokaz da je stabilizacija na ovim prostorima još daleki san. I u slovenačkim Jesenicama balkanski navijači prave nerede, pa koncentracija navijača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije još uvek ne prolazi mirno i u sportskom duhu. Za mnoge je to dokaz da i s idejom regionalne lige u fudbalu još treba da se pričeka, jer uslovi zasada to svakako ne omogućavaju.

DIGLI RUKE OD FUDBALA
OPŠTI je utisak da su Hrvati digli ruke od fudbala, da Igor Štimac više nije zvezda koja budi nadu i da tek predstoji grčevita borba za kartu za Brazil. Fudbal sve manje interesuje narod, a i sve manje je onih koji smatraju da je hrvatska reprezentacija svetska klasa. A u ovim našim balkanskim dvorištima više je nereda, uvreda i nekulture, pa od sporta malo toga ostane…

KOMENTARIJedan komentar

  1. milan says:

    Ja sam rekao zatvorena regionalna liga sto je Vladan Lukic poceo da radi pre nego sto su ga sklonili + sto je usao bio u odnose sa Olimpijakosom Solun,Atina,Nikozija,Istanbul,Izmir,Bursa,Sofija moze i jos neko mada su ovo sve veliki gradovi ,a i drzave su velike.Bez exYu lige jer bi bio isti cirkus kao dosada.Znaci Turci da imaju 5-6 timova,Grci 4,Kipar Apoel,mi Zvezdu,Partizan,Vojvodinu.14 timova mislim da je to dosta i da bi bila jaka liga i veoma gledana u svetu ostali timovi po Srbiji bi sluzili kao filijala za jake klubove ekonomski bi ojacali zamislite da svake sezone Fenerbahce,Besiktas,Oly ili Galata kupi dva igraca iz Srbije sta bi to znacilo klubu i igracu npr. Radnickom iz Nisa.Mada moglo bi se organizovati i za te slabije timove liga na exYu prostorima ili sa Bugarima posto je blizu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *