REKONSTRUKCIJA: U januaru nova smena ministara

REKONSTRUKCIJA: U januaru nova smena ministara

26 oktobra 2014

vladaNova rekonstrukcija Vlade Srbije i promena nekih ministara biće najverovatnije u januaru – saznaju ekskluzivno „Novosti“.

Prema našim informacijama, premijer Srbije Aleksandar Vučić već je naložio ministrima iz Srpske napredne stranke da mu do novembra i šestomesečnog preseka rada Vlade dostave detaljne izveštaje o svojim rezultatima.

Posle analize rada naprednjačkih i nestranačkih članova kabineta, Vučić će razgovarati i s liderima koalicionih partnera o učincima njihovih ministara.

U skladu s tim izveštajima, o pozitivnim i negativnim poenima u radu svih resora u Nemanjinoj 11, predsednik Vlade će odlučiti ko od ministara nije dobio prelaznu ocenu i predložiće njegovu smenu.

Kako saznajemo, on nije potpuno zadovoljan dosadašnjim rezultatima pojedinih članova svog tima i spreman je da ih smeni, ali će, ipak, sačekati još jednu detaljnu analizu učinjenog i propuštenog.

Na osnovu isplaniranog redosleda poteza, Vučić bi trebalo da sredinom januara, posle božićnih praznika, predloži novu rekonstrukciju kabineta.

To će biti druge kadrovske promene otkako je formiran kabinet. U julu je ostavku podneo ministar finansija Lazar Krstić, pa je na njegovo mesto 4. avgusta izabran Dušan Vujović. Posle toga, na upražnjeno mesto ministra privrede došao je Željko Sertić.

 

PROVERA NA ŠEST MESECI

Vučić planira da na svakih pola godine pravi novi presek stanja u Vladi. Ako bude potrebno, biće i novih kadrovskih osveženja kabineta i uvođenja drugih „igrača“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *