Rekonstrukcija Vlade u julu, Milka Forcan umesto Dinkića?

Rekonstrukcija Vlade u julu, Milka Forcan umesto Dinkića?

24 juna 2013

VladaSrbijePrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se nada da do vanrednih parlamentarnih izbora neće doći, a da će rekonstrukcije vlade biti u julu i ponovio da očekuje da Srbiji 28. juna bude dodeljen konkretan datum za otpočinjanje pregovora za članstvo u EU.

Vučić je gostujući na TV B92 rekao da u ovom trenutku nema odluke o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, da se nada da do njih neće doći i da će aktulena vladajuća koalicija moći da završi sve što je važno za Srbiju bez izbora.

Upitan hoće li biti podeljeno ministarstvo finansija i privrede koje vodi lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dikić, Vučić je odgovorio da to ne može da se desi bez novih izbora i novog koalicionog sporazuma i da je to „prosto nemoguće”.

„Ko bude sutra ili za bilo koju godinu umesto Dinkića, neće moći da bude omiljen”, rekao je Vučić, aludirajući na tešku ekonomsku situaciju.

On je, istovremeno, naveo i da ne želi da spekuliše medijskim napisima vezanim za to da bi Milka Forcan ili predsednik Ekonomskog Saveta Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Dželetović mogli da zamene Dinkića.

Na pitanje da li su tačna tumačenje da će vanredni parlamentarni izbori biti raspisani 6. oktobra, da bi Vučić, kad već to nisu učinile demokrate, najzad doneo Srbiji „6. oktobar”, Vučić je odgovorio da on razmišlja samo o tome šta je najbolje za građane.

On je rekao i da to „možda zvuči glupo, jer bi svaka druga stranka sa popularnošću kakvu ima SNS sigurno išla na izbore”, ali da stoji pri tome kao što je stajao kada je isti stav iznosio i vezano za smenu vlasti u Beogradu.

„Jel vi mislite da (gradonačlanik Beograda Dragan) Đilas ne može da bude smenjen u roku od 48 sati. Nije to problem, ali se postavlja pitanje šta možemo da ponudimo. Da li imamo toliki broj ljudi koji su pošteni i odogovrno mogu da vode posao na toliko mesta. U svakom trenutku mozemo da sklonimo Đilasa, ali šta sutra”, kazao je Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *