РЕПУБЛИКА СРПСКА ДОБИЈА ВАКЦИНУ ОД РУСИЈЕ!?

REPUBLIKA SRPSKA DOBIJA VAKCINU OD RUSIJE!?

17 avgusta 2020

Procenjuje se da bi Republika Srpska krajem ove godine mogla da dođe do ruskih vakcina protiv korona virusa, izjavio je za Srnu šef predtavništva Srpske u Moskvi Duško Perović.

Osvrćući se na dobre odnose Srpske i Rusije, Perović je naveo da smatra da će Srpska u tom smislu sigurno biti među prvima nakon što je zvanično „stala u red za vakcinu“ i registrovala se kao potencijalni kupac.On je rekao da je u tom smislu u ime Predstavništva sačinjen zahtev i da je premijer Radovan Višković u ime Srpske napisao pismo koje će ići preko Ambasade Rusije u BiH i u kojem se navodi zainteresovanost za kupovinu vakcine protiv virusa korona.

Perović je rekao da je o svemu obavešten i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, prenosi Tanjug.

„Prva vakcina je registrovana u Rusiji, međutim, pitanje je kada će uslediti dozvola za njen izvoz, nakon čega je treba sertifikovati kod nas jer postoji komplikovana procedura. Ali, na osnovu određenih razgovora, procena je da bi se do vakcine moglo doći krajem godine i da bi to tada bilo operativno”, rekao je Perović, prenela je RTRS.

KOMENTARI2 komentara

  1. uddu says:

    Ajde sad, Dodikovi sokolovi,u red za bocu !

  2. Zorana says:

    Nisam pristalica ovih novih i sumnjivih vakcina, ali sigurna sam da je ruska jedina i verovatno bezopasna po ljude. Za to vreme ucic u Srbiji spremio britansku i kinesku vakcinu i najavio da ce biti obavezna za deo javnog sektora. Trebao je narediti da za celi javni sektor, plus clanove SNS-a, bude obavezna. Zasluzili su. Prijatno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *