„Republika Srpska je glavna prepreka stvaranju islamske države u Evropi“

„Republika Srpska je glavna prepreka stvaranju islamske države u Evropi“

4 januara 2014

VehabijeVojno-politički analitičar Gostimir Popović ocenio je u petak da je Republika Srpska glavna prepreka na putu stvaranja islamske države u Evropi, zbog čega će na Srpsku u narednom periodu biti vrlo snažnih udara.

Da li je ovo neka buduća fotografija ne samo verskih, već svih budućih okupljanja u Bosni i Hercegovini?

“Nevladine organizacije, ili ne znam kako ih više nazvati, na čelu sa Svetskim kongresom Bošnjaka Severne Amerike rade na intenzivnoj islamskoj kampanji prema celokupnom evropskom sistemu, a ključni objekat napada im je Republika Srpska”, rekao je Srni Popović, komentarišući poslednja istupanja koalicije “Prvi mart” i bivšeg reisa Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića.

On je naglasio da se moglo i pretpostavljati da će uoči Dana Republike Srpske krenuti vrlo snažna kampanja ili napadi, koja će trajati do kraja januara, sa malom pauzom, a biće intenzivno nastavljeni na proleće.

Popović je istakao da su među satelitima Svetskog bošnjačkog kongresa i nevladine organizacije iz Sarajeva, a posebno famozni “Prvi mart”, dodajući da tu koaliciju ne zovu organizacijom, jer je to na neki način koordinacija udruženja kojih ima veoma mnogo i kojima se upravlja iz istog centra.

“Danas je jasno pokazano iz kojeg centra se njima upravlja, tako da je prethodni poglavar islamske zajednice u BiH pokazao da želi da uđe u politiku i da želi da stvara islamsku državu u Evropi”, naveo je Popović.

List “Pres Republika Srpska” navodi da, pošto je koordinator “Prvog marta” Emir Suljagić poslednjeg dana 2013. godine svim Srbima zaposlenim u administraciji opštine Srebrenica poslao “morbidnu” čestitku, u kojoj ponavlja da je Srpska nastala na “genocidnim temeljima”, novi front protiv Srpske otvorio i Mustafa Cerić, koji je posredstvom Svetskog bošnjačkog kongresa poslao deklaraciju kojom se Bošnjaci pozivaju na izazivanje nemira i nepoštovanje institucija Srpske.

U dokumentu se navodi i da će taj kongres imati zadatak i da napravi nacionalni program Bošnjaka za odnose sa susednim narodima, kao i za umrežavanje svih Bošnjaka sveta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *