РЕПУБЛИКА СРПСКА КРЕНУЛА НА НАТО ПАКТ

REPUBLIKA SRPSKA KRENULA NA NATO PAKT

16 marta 2021

Dobojsko Okružno javno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv NN izvršioca ili više njih zbog sumnje da su izvršili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva prilikom NATO bombardovanja 1995. godine vojnih i civilnih objekata u tadašnjim opšinama Doboj i Teslić.Reč je o prvoj istrazi protiv NATO avijacije u Srpskoj, javila je ATV, napominjući da dobojsko tužilaštvo istražuje ko su lica NATO avijacije koja se sumnjiče da su u avgustu i septembru 1995. godine, tokom bombardovanja Doboja i Teslića, počinili krivično delo protiv civilnog stanovništva.

ATV nezvanično saznaje da je ovaj predmet prošao i kroz ruke tužilaca u Tužilaštvu BiH.

Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić kaže da bi bilo dobro da se razjasni uloga NATO-a u proteklom ratu, s obzirom na to da se radi o klasičnoj vazduhoplovnoj operaciji podrške muslimansko-hrvatskim snagama u borbi protiv Vojske Republike Srpske.

Za vreme NATO agresije na Srpsku stradalo je više od 100 civila, a stanovništvo i danas u zdravstvenom smislu trpi posledice bombardovanja osiromašenim uranijumom.

(RTRS)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Amin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *