РЕПУБЛИKА СРПСKА НА УДАРУ! БАKИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ПРЕТИ РАТОМ: Додик добио УЛТИМАТУМ!

РЕПУБЛИKА СРПСKА НА УДАРУ! БАKИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ПРЕТИ РАТОМ: Додик добио УЛТИМАТУМ!

26 фебруара 2020

Лидери СДА, СББ-а и ДФ-а Бакир Изетбеговић, Фахрудин Радончић и Жељко Комшић поручили су лидеру СНСД-а Милораду Додику и званичницима РС да „неће дозволити прелажење црвене линије“ поручивши им да повуку недавне закључке дефинисане у Скупштини РС. Ниједан педаљ ове државе се не може отцепити, рекао је Бакир Изетбеговић.

Бакир Изетбеговић је у свом обраћању након заједничког састанка у Председништву БиХ рекао да ће на сваку претњу територијалном инергритету БиХ одговорити снажно.„Ниједан педаљ ове државе се не може отцепити. Такво нешто доводи до нарушавања мира. Упозоравамо представнике међународне заједнице, а посебно ОХР, да је крајње време да се предузму кораци за кризу коју је проузроковао Додик. Досадашње деловање међународне заједнице их је само охрабрило“, истакао је лидер СДА, преноси Кликс.

Изетбеговић је даље навео да од Србије траже да се стриктно придржава Дејтонског споразума, а нарочито његовог члана 1.

„Благе и неуверљиве реакције Вучића када у његовом присутву и пред патријархом СПЦ Додик прети сецесијом и нарушавањем територијалног интегритета БиХ. Ово није претња само БиХ него целој регији. Нећемо пристајати ни на какве уцене. Нећемо подржати избацивање страних судија из Уставног суда, о томе се може разговарати тек када БиХ снажно напредује на путу ка чланству у ЕУ и НАТО“, рекао је лидер СДА.

Фахрудин Радончић је рекао да су данас „као владајућа коалиција извршили моралну и државничку обавезу да искажу став патриотских снага у БиХ након овога што данима долази од Додика и власти РС“.

„Нисмо то урадили да бисмо уплашили грађане, него да бисмо рекли Додику и политици сепаратизма да постоји црвена линија преко које се не сме прећи. Након ових реакција очекујемо да се изврши корекција захтева које нико не може прихватити“, рекао је Радончић.

Председавајући Председништва БиХ и лидер Демократског фронта Жељко Комшић позвао је Милорада Додика да се врати раду у институцијама БиХ како то предвиђају Устав и закони БиХ.

„Штету од његових поступака у највећој мери сносиће грађани РС због повлачења потенцијалних инвеститора које ће отерати атмосфера несигурности. Друга ствар, овде у Председништву имате много споразума и уговора финансијске природе. Велики део тог новца треба да иде у РС. Зато је таква врста политичког деловања непотребна и наноси штету оним људима за које каже да се залаже“, казао је Комшић.

Додао је да се мора знати докле се може ићи у политичком деловању.

„Држава БиХ и њен суверенитет и интегритет нису нешто о чему се преговара, институције БиХ, укључујући Уставни суд и стране судије, такође нису нешто о чему се преговара. Да би се о томе преговарало, мора се ући у свеобухватну реформу система. То што нам се одлуке судова не свиђају, не значи да се оне не морају спроводити, али не можете их директно рушити и опструирати и то сводити на израз воље ентитета“, рекао је Комшић.

Позвао је Додика да се врате уобичајеним пословима.

„БиХ се сигурно неће распасти ни доћи у прилику у којој је била кад је велика сила ударила на њу и покушала да је растури. Није успело тада и неће никад, јер је то воља већине грађана БиХ“, поручио је Комшић.

(Спутњик)

KOMENTARI4 коментара

 1. sergej says:

  Mali Ustaša Komšić na Balijskoj Bakirovoj uzici šeta se političkom arenom bezkorpe na njušci odnosno brnjici.

  • Željko says:

   Znači u konačnici BiH će postati dio Hrvatske, zar ne?

   • Ras says:

    Glup si,bIh ce postati kao i 'rvatska VELIKA SRBIJA ;))) Zadovoljan!?Ako nisi ko te tuca,nama nije ni bitno.Evo otkricu ti jos jednu tajnu,bices ti dooooobar i VEeeeeeeeeeLIKI SRBIN ;))))))

 2. Za Srbiju says:

  Srbi će da odrede gde će i šta će, a poturice neka gledaju svoja posla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u