РЕПУБЛИКАНЦИ ОДЛУЧИЛИ: Желе да Трамп буде њихов кандидат 2024. године

REPUBLIKANCI ODLUČILI: Žele da Tramp bude njihov kandidat 2024. godine

1 marta 2021

VIŠE od dve trećine republikanaca žele da Donald Tramp 2024-te bude predsednički kandidat njihove stranke.

Za to se izjasnilo tačno 68 odsto učesnika godišnje konferencije republikanaca u Orlandu, na Floridi, a protiv samo – 15 odsto.Istovremeno, 68 odsto je takođe podržalo očuvanje političkog kursa bivšeg lidera zemlje.

Sprovedena je posebna anketa koja je pokazala da će 55 odsto republikanaca glasati za Trampa na stranačkim predizborima.

Drugo mesto zauzeo je guverner Floride Ron Desantis koji je dobio 21 odsto glasova učesnika konferencije. Tramp je na konferenciji očekivano rekao da njegova politička karijera još nije gotova.

Pritom je za Džoa Bajdena rekao da je imao gori prvi mesec vladavine od svih američkih predsednika:

„Svi smo znali da će Bajdenova administracija biti loša, ali niko od nas nije ni slutio koliko će biti loša i koliko će ići ulevo. Nova administracija je već dokazala da je protiv biznisa, protiv porodica, protiv granica SAD, protiv američke energetike, protiv žena i protiv nauke“.

Dodao je: „Za samo jedan kratki mesec prešli smo put od `Amerika na prvom mestu` do `Amerika na poslednjem mestu“.

Ponovio je da „sjajno putovanje“, koje su on i republikanci započeli pre četiri godine, još nije završeno.

Tramp je posebno naglasio da je uveren da će demokrate predsedničke izbore 2024. godine „načisto izgubiti“. Pored ostalog, i zato što će Bajdenov administracija SAD učiniti zavisnim od ruske ibliskoistočne nafte.

Dodao je da je cena benzina u SAD već skočila za trećinu.

Ponovio je svoju poznatu tvrdnju da je on pobednik predsedničke trke 2020. godine. Drugim rečima: da mu je pobeda ukradena.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zorana says:

    Pljuvali ga i sabotirali dok je bio predsednik, zajedno sa demokratima, a sad ga hoce nazad. Pa vi sad verujte Trampu i njegovoj ulozi i borbi protiv globalista bla bla bla

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *