„Republikanci SAD krivi za pripajanje Krima Rusiji“

„Republikanci SAD krivi za pripajanje Krima Rusiji“

25 marta 2014

Senat kongresRepublikanci su blokiranjem usvajanja predloga zakona o sankcijama Rusiji možda pomogli toj zemlji da pripoji Krim, izjavio senator Rid.

Vođa demokratske većine u američkom Senatu Hari Rid je danas izjavio da su republikanci možda pomogli Rusiji da pripoji poluostrvo Krim, time što su pre dve nedelje blokirali usvajanje predloga zakona o sankcijama Rusiji i pomoći Ukrajini.

Taj predlog, o kojem će se glasati danas, blokiran je netom pre nego što je nastupila dvonedeljna pauza u zasedanju Senata, a u međuvremenu se Krim izdvojio iz Ukrajine i pripojio Rusiji, prenela je agencija AFP.

„Ne možemo znati da li bi se situacija drugačije odvijala da su SAD na rusku agresiju odgovorili jakom, ujedinjenom akcijom“, istakao je senator Rid, dodavši da je blokiranje predloga zakona „poslalo opasnu poruku ruskim liderima“.

Sa druge strane, republikanci u Senatu su istakli da je u Predstavničkom domu Kongresa usvojen drugi predlog zakona, tako da onaj o kojem je trebalo da se glasa u Senatu ionako ne bi zvanično stupio na snagu pre dvonedeljne pauze u zasedanju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *