РЕПУБЛИКАНЦИ ТЕКСАСА траже у 2023. референдум о издвајању из САД

REPUBLIKANCI TEKSASA traže u 2023. referendum o izdvajanju iz SAD

23 juna 2022

REPUBLIKANCI američke države Teksas pozvali su sa svog upravo završenog kongresa na održavanje 2023. godine referenduma o odvajanju Teksasa od Sjedinjenih Država.

Teksaški republikanci su rezolucijom svog kongresa optužili američke demokrate da su namestili predsedničke izbore 2020. godine, odnosno – da Džo Bajden nezakonito vlada zemljom.U Teksasu izdvajanje iz sastava SAD već decenijama nije nikakva senzacija.

Zato se The Washington Post na tamošnje republikance okomio samo `ukradenih izbora 2020“, tvrdeći da i ta optužba pokazuje koliko su se republikanci udaljili od demokratije.

A tom listu smeta što se Teksas sprema da ne dozvoli da se na njegovoj teritoriji glasa koliko god ko hoće ne ppokazujući nikakva dokumenta ili šaljući poštom popunjeni glasački listić u ime bilo koga.

Teksaške republikance demokrate nazivaju „užasnim“ i zato što homoseksualnost „nenormalnim izborom životnog stila“ i što ukazuju da ne postoji medicinska/naučna procedura kojom se može potvrditi da je neka osoba transgenderna.

U Teksasu naprosto upozoravaju: muškarac koji tvrdi da je zapravo žena – to ničim ne može dokazati.

Teksašani takođe žele da uklone bilo kakva ograničenja za posedovanje oružja. Za demokrate je to dokaz da su „demoni u ljudskom obliku“.

Teksaški kongres je pokazao da na desnom krilu američke politike počinje izrada, u stvari, nove političke platforme. I da se ta stranka čisti od onih koji ne vole Donalda Trampa.

Republikanci, inače, istupaju sa dokumentom „Nacionalni konzervativizam: izjava o principima“.

Prva i glavna tačka tog dokumenta glasi: „Mi želimo da svet čine nezavisne nacije“.

(Fakti)

KOMENTARI15 komentara

 1. zolja says:

  Napred Texas!!

  • Armage dončina says:

   Free Texas, Free Alascs,Free ...ima ih dosta tamo koji će se izdvojiti od ove fašističke nakaze zvane USA.

 2. Velika Metla, says:

  Nadam se od srca da će to biti uvod u višedecenijski izuzetno krvavi graDžanski rat. Zaslužili ste žestoko.

 3. persida says:

  Srbija da prizna Teksas jos pre referenduma. Ziveo nezavisni Teksas. Smrt fasizmu.

 4. Petrovgrad says:

  Svako ima svoje Šiptare. Pre ili posle počnu da kake.

  • Rista Bre says:

   Svaka čast! (Mi smo divan, iskren i pravoslavan narod i nikada "Ni najcrnjem neprijatelju ne bi poželeli ono što se nama dogodilo!" Ali to samo teorija danas)

   • persida says:

    Risto, ne lupaj, nije se nama nista dogodilo, nego su nam oni okupirali zemlju.

   • Rista Bre says:

    Persida, ne pravi šnenokle na brzinu. Ne ide, veruj mi. Svuda gde ima bogataša, ima ih samo zato što tamo ima običnog sveta a uz to ide obavezno i sirotinja. NE postoji ni jedan samodovoljan i večiti bogataš bez mnogo siromaha. Nemam pojma odakle ti ideja da je Teksas zemlja samo milionera i da tamo nema mesta za sirotinju. Perso, sestro lepa, da nema siromaha ne bi bilo ni bogataša. Zapamti, ta dva idu zajedno. I da bilo koja država iseli ili pobije sve svoje siromahe, istog momenta bi nestali i bogataši. Pre svega, morali bi sami da kopaju septičke jame ili da čiste lopatama klozete što i dan danas radi bar četvrtina čovečanstva. Ne bi imali vremena da budu bogati. Čak da imaju i dvorac sa kanalizacijom, sve se to vremenom zaguši i to još pre kod bogataša nego kod običnih ljudi, jer bogataši puno seru.

    • persida says:

     Nema mnogo sirotinje u Teksasu. Alabama, Virdzinija, bogate su siromasima. Nije tacno kad kazes da bogatasi ne mogu postojati bez sirotinje. Ne valja ti ta teorija, previse je matematicka.

 5. milorad5 says:

  teksas je jedna od američkih država koje imaju industriju i proizvodnju i te države više ne žele da ih pljačka finansijska oligarhija sa severa,jednostavno ubiše ih u pojam porezima i ludačkim potezima privatne fed banke sa državnim ovlašćenjima i mogućnostima PRISILE u okviru monewtarnog sistema USA.O politčkim prevarama i teškoj korušciji vašingtona i saveznih organa koja se sve više širi ne treba ni trošiti reči.USA su država koju grupa bankarskih pijavica očigledno namerava da isisa do kraja a to se državama kao teksas uopšte ne dopada jer su sad počeli i njih da delju isto kao i prekomorske kolonije do sada.TO je glavni razlog ovih svadja jer postoji politički i zakonski okvir koji je predvidjena da spreči ološ u toj pljački ali savezna vlada jednostavno ignoriše očigledne monopolske nezakonite radnje u USA.Krtako i jasno počelo je da se širi otvoreno bezakonje.

 6. Alexa S says:

  Počinje raspadanje amerike !!!!

 7. persida says:

  Teksas je bogataska zona, nece biti tamo mesta ni za koga ko nije milioner. Ali, ipak, lepo je videti da neko moze da Jamerici zavuce praziluk.

  • harry neron says:

   Nije nikkava bogataška zona Texas nego savezna država sa največim procenatom seljačina među svojom populacijom.

   • persida says:

    Ej, Nerone, pa zar seljacine ne vladaju svuda, pogledaj samo Srbiju. Sta si ocekivao, da ce da vladaju fini i kulturni ljudi. Takvi masama ne trebaju, mase se dive samo geacima i kulovima, bilo i ostace.

 8. Duca says:

  Što pre počne to bolje po svet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *