РЕШЕНА ЈЕДНА ОД НАЈВЕЋИХ МИСТЕРИЈА: Ево зашто Лукашенко у све посете иностранству са собом води најмлађег сина Николаја

REŠENA JEDNA OD NAJVEĆIH MISTERIJA: Evo zašto Lukašenko u sve posete inostranstvu sa sobom vodi najmlađeg sina Nikolaja

4 jula 2017

Belorusija nije monarhija, mada jeste predsednička republika u kojoj Aleksandar Lukašenko drži vlast od 20. jula 1994. godine.

Neki beloruskog lidera – ne samo zbog te 1994. – optužuju za „predsedničku kraljevinu“ i sumnjiče da sprema naslednika.

Povod imaju. Lukašenko praktično u sve svoje posete inostranstvu vodi najmlađeg od trojice sinova. Nikolaja rođenog 2004. godine.

Nikolaj ima dva znatno starija brata: Viktora, rođenog 1975. i Dmitrija koji je pet godina mlađi. Međutim, uz svoje predsedničko koleno privija upravo njega. Odatle i raste koren pretpostavki da polako stvara prestolonasledničku situaciju: i posle Lukšenka – Lukašenko.

Nikolaja-Kolju neki zato već i nazivaju „malim princom“. Uprkos tome što je „prestolonaslednik“ – u nekoj vrsti intervjua koji je da vršnjaku Jevgeniju Grišinu iz ruskog grada Artjoma (kod Vladivostoka) – rekao: „Iskreno, ne bih baš želeo da budem predsednik. To je veoma komplikovan život, nisam siguran da sam spreman za to“.

Pritom je Jevgeniju pokazao deo očeve rezidencije „Drozdi“ i svoju sobu sa dva klavira (Kolja je muzički obdaren). A takođe: farmu koja postoji u okviru rezidencije (svaku životinju na farmi je znao po imenu).

Nikolaj Lukašenko je sa ocem već proputovao „pola sveta“.

Bio je sa šefom beloruske države na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. U Karakasu, na sahrani venecuelanskog predsednika Uga Čaveza. U Vatikanu, dok je njegov otac bio u audijenciji kod pape Franciska…

Beloruski lider je sve to objasnio na svoj način. Tvrdi da najmlađeg sina naprosto ne može ostavljati kod kuće dok sam putuje po svetu jer je za njega „vezan kao rep“:

„Moram da ga vodim sa sobom jer on ne bi ni spavao dok sam ja odsutan. A sa mnom i jede i spava u avionu. On je od onih što su vezani za oca. A ja šta da radim, da ga odgurujem? Ne. On meni nimalo ne smeta“.

Kolja Lukašenko pohađa školu koju njegov otac – ali ne diskvalifikatorski – naziva „seljačkom“. Ima privilegiju da sedi u istoj klupi sa kćerkom direktora škole.

Otac i sin zajedno provode i dobar deo slobodnog vremena. A zajedno su i „farmeri“.

Aleksandar Lukašenko uči sina kako se kosi – kosom.

Naučio ga je i kako se okopava i kako se vadi krompir.

Prošle godine su zajedno iskopali desetine džakova krompira…

KOMENTARI2 komentara

  1. Trifun says:

    Divno! Gospodine Lukasenko hvala od srca za vasu nesebicnu podrsku nasem narodu 1999 narocito kada ste bili uz nas narod kada nam je bilo izuzetno tesko, dolazili u Beograd dok je agreisja trajala... nudili pomoc i cuo sam S-300 prije agresije...to vam srpski narod nikada nece zaboraviti. Ne znam da li je Niklic i vama dao neko od tih medalja, ako nije to je veliki grijeh. Moramo da pokazemo iskrenu zahvalnost svakome ko je bio uz nas u tim teskim trenutcima. To je nasa moralna obaveza, inace cemo zavrsiti lose...

    • kuka says:

      Imamo mi mnogo grehova zbog mnogih ljudi koji su nam pomagali, a kojim se nismo odužili, prema nekima smo se čak poneli kao poslednje svinje, kaznili ih što su nam učinili dobro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *