РЕШЕЊЕ НА ВИДИКУ? ПУТИН СПРЕМАН

REŠENJE NA VIDIKU? PUTIN SPREMAN

23 maja 2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin spreman je da razgovara sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim o mogućoj pograničnoj saradnji.

„Naši ukrajinski sagovornici kažu – hajde da razgovaramo o Krimu. Ukoliko je taj predlog u kontekstu pogranične regionalne saradnje, siguran sam da je Putin spreman na to“, poručio je predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov na Rosija 1 TV, prenosi TAŠ.Peskov je naglasio da ukoliko Kijev pokušava da inicira razgovore o nečemu drugom, što ne podrazumeva da je Krim deo Ruske Federacije, niko nikada neće hteti da se upusti u takav razgovor.

Zelenski je ranije izjavio da je spreman na dijalog sa Putinom, a predsednik Rusije je 22. aprila predočio da, ukoliko ukrajinsko rukovodstvo želi da razgovara o Donbasu, onda bi pre svega trebalo da se sastane sa predstavnicima Donjecka i Luganska, pa tek onda sa zvaničnicima trećih zemalja, uključujući i Rusiju i dodao da je spreman da poželi dobrodošlicu Zelenskom u Moskvi kada god on bude hteo da razgovaraju o bilateralnim odnosima.

Moskva ponavlja da Rusija ne učestvuje u konfliktu u Donbasu, ali posreduje u mirovnim razgovorima za istočnu Ukrajinu.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Naredjeno Putku da Zelenskom poljubi ruku. Hajde, Putko, umes ti to.

  • Nikoletina says:

   Pročitajte i ovaj dio teksta Peskov je naglasio da ukoliko Kijev pokušava da inicira razgovore o nečemu drugom, što ne podrazumeva da je Krim deo Ruske Federacije, niko nikada neće hteti da se upusti u takav razgovor.

 2. Milan says:

  Putin odbija, tačnije vešto izbegava, da se sastane sa Zelenskim jer dosad Zelenski nije ispunio ni jedno svoje obećanje. A s druge strane Zelenskom bi itekako značilo da se susretne sa Putinom jer mu je značajno opao rejting, kažu više od 3 puta. Zelenski nije ispunio sledeća obećanja: da će zemlji vratiti mir, da će za razliku od prethodnika napraviti bolje odnose sa Rusijom, da će ekstremisti biti proterani iz politike, da će se suditi Potrošenku, itd. On nema stvarnu vlast u Ukrajini, da nešto uradi to mu ne dozvoljava pravi gazda Ukrajine. Izbori su daleko, ali sve što je obećao da će biti bolje nakon dve godine njegovog predsednikovanja stoji puno puno gore. Prevarant Zelenski još jednom neće pobediti na izborima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *