„РЕШИТЕ ИХ СЕ, СВИХ ЊИХ!“ Трамп кренуо у коначни обрачун против издајника!

„REŠITE IH SE, SVIH NJIH!“ Tramp krenuo u konačni obračun protiv izdajnika!

7 marta 2021

Bivši američki predsednik Donald Tramp je naložio da tri najveća fonda za prikupljanje sredstava za Republikansku partiju prestanu da koriste njegovo ime u mejlovima, na brendovima i robi u besu zbog republikanaca koji su glasali za njegov opoziv.

Trampovi advokati poslali su u petak pisma o prekidu takvog odnosa Republikanskom nacionalnom komitetu, Nacionalnom republikanskom kongresnom komitetu i Nacionalnom republikanskom senatskom komitetu, rekao je Trampov savetnik za „Politico“.– Predsednik Tramp ostaje posvećen Republikanskoj stranci i bira konzervativce iz „Prvo Amerika“, ali to nikome, prijatelju ili neprijatelju, ne daje za pravo da koristi njegovu ličnost bez izričitog odobrenja – rekao je savetnik.

Slede izveštaji da je Tramp besan jer se njegovo ime koristi za prikupljanje sredstava za podršku republikancima koji su prošlog meseca glasali za opoziv.

U petak je RNC poslao dva imejla tražeći od pristalica da doniraju sredstva kao način da svoje ime dodaju na zahvalnicu za Trampa. Krovna grupa podržava republikanske kandidate širom zemlje.

Tramp je podstakao strah od izbijanja „građanskog rata“ unutar GOP-a (Grand Old Party, drugo ime za Republikansku stranku) nakon što se zakleo da će se osvetiti 17 republikanaca iz Kongresa koji su glasali za opoziv ili osudu zbog optužbe za podsticanje pobune.

Tramp ih je sve pozvao po imenu tokom svog nedeljnog nastupa na Konzervativnoj konferenciji za političku akciju, govoreći prisutnima: „Rešite ih se, svih njih!“

„Politico Playbook“ izvestio je u petak da je šef republikanske manjine Gornjeg doma Kevin Mekarti izričito zatražio od Trampa da ne ide na deset republikanaca iz parlamenta koji su glasali za njegov drugi opoziv u januaru.

Pretnja bivšeg predsednika verovatno će dovesti do niza sučeljavanja unutar stranke i mogla bi koštati Mekartija šanse da ponovo preuzme Dom.

U četvrtak je Tramp signalizirao da će nastaviti sa takozvanim građanskim ratom unutar GOP-a. Tramp je optužio Mekonela zbog dva elektora u Džordžiji koja su Republikance koštala većine u Senatu.

Dvojica aktuelnih republikanskih kandidata, senator Keli Lofler i Dejvid Perdu, izgubili su trku u drugom krugu 5. januara dok je Tramp napadao državne zvaničnike Džordžije i slao zbunjujuću poruku potencijalnim glasačima GOP-a o tome da li će se njihovi glasovi zaista računati.

Mnogi stratezi GOP-a krivili su gubitke zbog Trampovog odbijanja da prizna predsedničke izbore. Mekonel je dao Trampu prostor da iznese svoje izborne pritužbe uoči drugog kruga izbora.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. Čist je ko Suza says:

    Auu, bravo ti ga, pa kada će kod nas jedna takva pravedna i republikanska akcija da počne?

  2. milorad 5 says:

    brate ako glasaju ZA demokrate, šta će onda u republikanskoj stranci , vrlo jednostavno i jasno rečeno.Sada se vidi mašinerija jednosteranačkog sistema na delu.Ako jedna stranka obavezno glasa protiv sopstvenih političkih stavova i proglasa i to za predloge i namere protivničke političke opcije onda je to JEDNOPARTIJSKI sistem sa DVE GLAVE.Pričam ti priču ,sistem za AMORTIZACIJU nezadovoljstva i pojavu autentične opozicije koja bi mogla da pravi probleme.To je i ovde bilo instalirano.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *