„РЕШИТЕ ИХ СЕ, СВИХ ЊИХ!“ Трамп кренуо у коначни обрачун против издајника!

„РЕШИТЕ ИХ СЕ, СВИХ ЊИХ!“ Трамп кренуо у коначни обрачун против издајника!

7 марта 2021

Бивши амерички председник Доналд Трамп је наложио да три највећа фонда за прикупљање средстава за Републиканску партију престану да користе његово име у мејловима, на брендовима и роби у бесу због републиканаца који су гласали за његов опозив.

Трампови адвокати послали су у петак писма о прекиду таквог односа Републиканском националном комитету, Националном републиканском конгресном комитету и Националном републиканском сенатском комитету, рекао је Трампов саветник за „Politico“.– Председник Трамп остаје посвећен Републиканској странци и бира конзервативце из „Прво Америка“, али то никоме, пријатељу или непријатељу, не даје за право да користи његову личност без изричитог одобрења – рекао је саветник.

Следе извештаји да је Трамп бесан јер се његово име користи за прикупљање средстава за подршку републиканцима који су прошлог месеца гласали за опозив.

У петак је РНЦ послао два имејла тражећи од присталица да донирају средства као начин да своје име додају на захвалницу за Трампа. Кровна група подржава републиканске кандидате широм земље.

Трамп је подстакао страх од избијања „грађанског рата“ унутар ГОП-а (Grand Old Party, друго име за Републиканску странку) након што се заклео да ће се осветити 17 републиканаца из Конгреса који су гласали за опозив или осуду због оптужбе за подстицање побуне.

Трамп их је све позвао по имену током свог недељног наступа на Конзервативној конференцији за политичку акцију, говорећи присутнима: „Решите их се, свих њих!“

„Politico Playbook“ известио је у петак да је шеф републиканске мањине Горњег дома Кевин Мекарти изричито затражио од Трампа да не иде на десет републиканаца из парламента који су гласали за његов други опозив у јануару.

Претња бившег председника вероватно ће довести до низа сучељавања унутар странке и могла би коштати Мекартија шансе да поново преузме Дом.

У четвртак је Трамп сигнализирао да ће наставити са такозваним грађанским ратом унутар ГОП-а. Трамп је оптужио Меконела због два електора у Џорџији која су Републиканце коштала већине у Сенату.

Двојица актуелних републиканских кандидата, сенатор Кели Лофлер и Дејвид Перду, изгубили су трку у другом кругу 5. јануара док је Трамп нападао државне званичнике Џорџије и слао збуњујућу поруку потенцијалним гласачима ГОП-а о томе да ли ће се њихови гласови заиста рачунати.

Многи стратези ГОП-а кривили су губитке због Трамповог одбијања да призна председничке изборе. Меконел је дао Трампу простор да изнесе своје изборне притужбе уочи другог круга избора.

(Ало)

KOMENTARI2 коментара

  1. Čist je ko Suza says:

    Auu, bravo ti ga, pa kada će kod nas jedna takva pravedna i republikanska akcija da počne?

  2. milorad 5 says:

    brate ako glasaju ZA demokrate, šta će onda u republikanskoj stranci , vrlo jednostavno i jasno rečeno.Sada se vidi mašinerija jednosteranačkog sistema na delu.Ako jedna stranka obavezno glasa protiv sopstvenih političkih stavova i proglasa i to za predloge i namere protivničke političke opcije onda je to JEDNOPARTIJSKI sistem sa DVE GLAVE.Pričam ti priču ,sistem za AMORTIZACIJU nezadovoljstva i pojavu autentične opozicije koja bi mogla da pravi probleme.To je i ovde bilo instalirano.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u