Решите се знојења уз помоћ биљака

Rešite se znojenja uz pomoć biljaka

9 marta 2018

ZNOJENJE pod pazuhom i neprijatan miris kože (naročito na nogama) mogu veoma loše da utiču na život, a ovi problemi su u najvećem broju slučajeva rešivi i to prirodnim putem.

Uz pomoć biljnih čajeva, losiona i tinktura mogu da se umanje, pa i potpuno uklone neprijatni mirisi. Mnoge biljke poput rastavića, žalfije ili kore hrasta veoma su uspešne u borbi sa neprijatnim znojenjem.

Losion za noge

Treba usitniti 60 grama suvog rastavića, sipati u posudu sa poklopcem (poput tegle) i preliti sa 7,5 decilitara alkohola i pet decilitara destilovane vode. Ostaviti zatvoreno dve nedelje. Posle 15 dana procediti i uveče noge tretirati. Noge se prvo operu, osuše i namažu ovim losionom. Ujutro se noge ispiraju toplom vodom i osuše.

Dodatno može da pomogne čaj od rastavića koji se pije ujutro.

Oblog za pazuh
Po dve supene kašike suvog lista žalfije i oraha treba preliti sa pola litre ključale vode, poklopiti i posle jednog sata procediti. Natopite vatu i kvasite pazuh nekoliko puta tokom dana.

Čaj protiv znojenja
U isto vreme može da pomogne i kada se pije mešavina velike kašike suve kore hrasta i dve kašike lista žalfije, koji se preliju sa osam decilitara ključale vode, poklope i posle sat vremena procede.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *