REUSTAŠIZACIJA: HDZ preti preostalim Srbima

REUSTAŠIZACIJA: HDZ preti preostalim Srbima

29 августа 2014

426423_vukovar-cirilica_kfSocijaldemokratska vlast u u Hrvatskoj, petnestak meseci pre parlamentarnih izbora, sve više tone, rapidno joj pada popularnost, dok se desnica, predvođena HDZ-om, već vidi kao pobednik.

Ta izgledna smena vlasti mogla bi da vrati Hrvatsku u rane devedesete, kad je bila preplavljena nacionalizmom i ksenofobijom. Takve najave već se čuju od prvog čoveka HDZ-a Tomislava Karamarka koji je mesecima koristi svaku priliku da biračima poruči kako zamišlja “novu” Hrvatsku.

Kada HDZ ponovo dođe na vlast, manjine će biti manje od makovog zrna, pogotovo srpska, a oni koji bi na to imali neke primedbe ne samo da će izgubiti izbore, već će biti i lustrirani.

Upravo je to i juče u Dubrovniku ponovio šef HDZ-a, poručujući da će “zločinca Tita proterati sa svih trgova i ulica u Hrvatskoj”.

Neće stati samo na tome, već će promeniti i sadržaj udžbenika istorije koje su, kaže Karamarko, do sada pisali kvazistoričari. On ne krije da će Hrvatska jače zaploviti u vode reustašizacije, tako što će dovršiti lustraciju preostalih Srba i bivših komunista.

Da misli ozbiljno govori i prisustvo istoričara Ive Banca i predsednika Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička na skupu u Dubrovniku, koji se uporno i dosledno zalažu za temeljitu lustraciju u Hrvatskoj koju vide kao obračun sa neistomišljenicima i političkim protivnicima.

Tako višemesečna kampanja protiv ćirilice, koju su mnogi ocenili kao još jedan udar na srpsku manjinu u Hrvatskoj, dobija nove obrise.

KOMENTARI4 коментара

  1. FORum LIvii says:

    Povladjivanje neofasizmu nije karakteristicno samo za Hr. To je evidentno na Kosovu i Metohiji u baltickim zemljama , Madjarskoj i sada u Ukrajini. U nemogucnosti da se bore sa nastalim ekonomskim i socijalnim problemima , mnoge vlade , popustaju pred nacionalizmom i fasizmom. Evropska Unija , sterilna i pred krahom evropskog projekta , kupuje vreme i popusta i zatvara oci. Samo, dokle?

  2. Sale says:

    Ni drugi nisu nista manje ustase od HDZ/a....cim se niko ne buni na fasizam,onda znaj da su svi isti....bolesni idioti,vatikanski zombiji...

  3. Dragan says:

    EJ!CRNI MARKO,CRNA TE MAJKA RODILA!!!TI SI HRVAT?A PO CEMU SI TI JADNICE HRVAT?PO TOME STO SU TVOI PREDCI PRODALI VERU ZA VECERU?TREBALO BI DA PROMENIS TO PREZIME STO TI GA TURCI PREDCIMA TVOIM DADOSE,A SIGURNO HRVATI NISU BILI!TURCI U HRVATSKOJ NISU VLADALI I TAMO IM NIKO CRN NIJE BIO!ZAO MI TE JADNICE,NEDOSTOJAN SI IMENA KOJE NOSIS!!! MOZES<JADNICE POKLATI SVE SRBE PO USRANOJ HRVATSKOJ!AL ZAPAMTI!NIKADA PRAVI HRVAT NECES POSTAT!SAMO CES SRAMNI IZROD OSTATI!!!

  4. Pingback: РЕУСТАШИЗАЦИЈА: ХДЗ прети преосталим Србима | Јадовно 1941.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u