REVOLUCIJA U LONDONU: Žestoki sukobi demonstranata i policije, “Anonimusi“ pokušali da zauzmu BBC (VIDEO)

REVOLUCIJA U LONDONU: Žestoki sukobi demonstranata i policije, “Anonimusi“ pokušali da zauzmu BBC (VIDEO)

6 novembra 2014

Tan2014-11-6_02024504_0_620x0Učesnici protesta „Milion maski“, u organizaciji aktivističkog pokreta „Anonimusi“, održanog u više svetskih gradova, sukobili su se s policijom u centru Londona i ispred Bakingemske palate.

Demonstrantu su policajce gađali flašama i saobraćajnim znacima, a zatim polomili metalne barikade koje je postavila policija.

Uzvikujući „Jedino rešenje je revolucija!“, učesnici protesta pokušali su da upadnu u zgradu medijske kuće Bi-Bi-Si, ali ih je policija u tome sprečila, preneo je AFP.

Policija je privela petoro demonstranata zbog korišćenja pirotehničnih sredstava i napada na policajce.

Vaćina demonstranata nosila je maske s likom Gaja Foksa, poznatog i kao Gvido Foks, britanskog zaverenika koji je 5. novembra 1605. godine pokušao da digne u vazduh britanski parlament.

Maska s Foksovim likom postala je amblem „Anonimusa“ i simbol nezadovoljnih ljudi, koji se bore protiv pohlepe i ekonomske nejednakosti.

Onlajn poklret „Anonimusi“, koji postoji od 2003. godine, poznat je po hakovanju sajtova, borbi za slobodan internet i za ukidanje cenzure.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zapadnjak says:

    Tako se to radi,bravo Anonimusi,već sam se bio zabrinuo da i vas nije rasturila USPD,a pomisao na to javila se zbog vašeg neoglašavanja o stanju u Ukrajinai.Ta,USPD,utišala je ili skroz rasturila mnoge neovisne portaleili sajtove,to se dogodilo i nezavisnom portalu Advance.hr.Imali smo prilike videti šta se dogodilo 2000.god.sa SRJ,a evo sada i sa Ukrajinom,pa odmah zatim i sa Makedonijom,treba i zapad da oseti te "naranđaste"revolucije,taj haos i to ponižavanje,za nas na Balkanu je dobr vest da se i truli zapad polagano ali sigurno urušava,kad se njega svede na pravu meru,tj. da brine svoje brige,a ne da se petlja i pravi nesreće po celom svetu,onda će i nam biti bolje,rešit ćemo se diktatora,past će nam veliki teret sa leđa,pozdrav Anonimusima.

  2. Zapadnjak says:

    Inače,najveća rak rana i neopisivo nanošenje nepravde,ponižavanja,maltretiranja koje se nastavlja,i trajat će još dugo,događa se upravo Srbiji kojoj je jednostavno amputiran jedan njen deo koji je neodvoji deo te ionako oštečene i smanjene države.Međutim,kako tada nisu postojali Anonimusi,podršku Srbiji je dao sav uistinu demokratski slobodno misleći svet.Ispalo je da to ni je bilo dovoljno,Rusija je tada bila jako slaba,dobro je što je i putem ulaganja veta u SB pokušala da pomogne Srbiji.Sada, a najkasnije u jako bliskoj budućnosti mora doći do svođenja računa,anonimusi koji ne znaju za granice mogli bi imati jako veliku ulogu u podvlačenju linije kad se taj račun bude svodio,a svodit se mora.ješ jedanput,pozdrav Anonimusima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *