РЕВОЛУЦИЈА У МАКЕДОНИЈИ: Заев повео демонстранте на државне институције! (ВИДЕО)

REVOLUCIJA U MAKEDONIJI: Zaev poveo demonstrante na državne institucije! (VIDEO)

13 aprila 2016

Policija-DemonstrantiDemonstranti su izašli na skopske ulice revoltirani odlukom predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da abolira aktere afere „Bomba“.

Jajima su gađali kancelariju Ivanova nakon čega su otišli ispred sedišta vladajuće partije VMRO-DPMNE i ispred zgrade Vlade. Na ulice su izašle i jake policijske snage.

Lider makedonske opozicije Zoran Zaev kaže da je predsednik Đorđe Ivanov, odlukom da abolira aktere afere „Bomba“, izveo državni udar.

Odmah nakon što je Ivanov pomilovao aktere afere prisluškivanja, nekoliko stotina pristalica opozicije okupilo se u centru Skoplja.
Okupljeni su skandirali protiv predsednika Ivanova. Kordon policije ih je sprečio da dođu do zgrade nakon čega su demonstranti jajima gađali i policiju. Prisustvo policije je nakon toga pojačano u gradu.

Demonstranti su nakon toga jajima gađali kancelariju makedonskog predsednika.

„Od danas u Makedoniji ne postoji pravna država… Tražimo da Ivanov hitno podnese ostavku. Ukoliko to ne učini, dovešće zemlju pred eksploziju“, rekao je Zaev novinarima u Skoplju, nedugo pošto je predsednik Ivanov abolirao sve političare uključene u aferu prisluškivanja.

Zaev je naveo da će povesti stanovnike Makedonije na put ka „povratku demokratije“.

„Ako je neko do sada i imao dilemu, Ivanov je to danas razrešio“, rekao je Zaev.

„Nisu svi kriminalci, i ja ne prihvatam ovu odluku. Ja, Zoran Zaev, predvodiću građane u bici za vraćanje ustavnog poretka, na ulicama, na protestima po gradovima i po selima. Ili Gruevski, ili Makedonija!“, rekao je lider opozicije Zoran Zaev.

(RTS)

KOMENTARI5 komentara

 1. Batina says:

  Evo budala kolko oces. Oce da ratuju pa nek im bude.

 2. N. says:

  Sorošijada vo Skopje.

 3. Goran says:

  Jos nisu naucili sto je demokracija, ovi supljoglavci ne vide kako je Srbija prosla od 5 Oktobra do danas . I oni zele svoj 5 Oktobar :-)

  • mkd says:

   Ja mislim da Srbija je bolja sada nego kad je onaj SHUPAK Miloshevic bio na vlast....

 4. Baja says:

  Pa sta bilo sa vasim nastupom protiv Nato hahahahahah sakica ludjaka se uvatila setnje po Begesu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *