REVOLUCIJE KOJE REŽIRA AMERIKA: Posle Ukrajine, na redu su Venecuela, Ekvador, Bolivija i na kraju Brazil

REVOLUCIJE KOJE REŽIRA AMERIKA: Posle Ukrajine, na redu su Venecuela, Ekvador, Bolivija i na kraju Brazil

17 marta 2014

VENEZUELA-POLITICS-OPPOSITION-DEMO-CLASHESPiše: Pol Kreg Roberts

Poštovani čitaoci, pošto je američki ministar spoljnih poslova Džon Keri izdao ultimatum Rusiji, ostavljajući Putinu da do ponedeljka posluša naređenje iz Vašingtona ili će se suočiti sa teškim posledicama, nadam se da sad svako može da vidi isti ludački marš koji je proizveo Prvi svetski rat.

U poslednjoj kolumni Prostitutke Merkelove za Vašington pogrešno sam sve predaje ruskih teritorija Ukrajini pripisao Hruščovu. Prve poklone ruskih teritorija Ukrajini dao je Lenjin, a poslednji je bio Sevastopolj ranih 90-tih. Danas sam postavio intervju Aleksandra Solženjicina, u kome objašnjava kako su ruske teritorije bile date Ukrajini. U međuvremenu, marionetski režim u Kijevu poslao je bande da vrše nasilje protiv ruskih demonstranata, koji ne žele da imaju ništa s vašingtonskim marionetama, pa primoravaju Moskvu da izda upozorenje kako će Ruska armija štititi Ruse. Jasno je da Vašington čini sve da isprovocira Putina da pošalje Rusku armiju u istočnu Ukrajinu. Sad, kad je Merkelova prodala Evropu, tok ukrajinskih događaja izgleda jasan, što je prilika da se osvrnem na vašingtonski državni udar u nastajanju protiv Venecuele.

Državni udar koji je Vašington izveo u Ukrajini držao je Venecuelu izvan novinskih naslova. Konfrontacija sa Rusijom naoružanom nuklearnim oružjem je opasnija nego sa Venecuelom. Ali je stoga žestina kojom je Vašington krenuo na Venecuelu skoro uporedo s Ukrajinom, svedočanstvo njegove upadljive kriminalnosti.

U Južnoj Americi uvek je neznatna španska elita sa svom moći i novcem vladala nad ogromnom većinom domorodačkog stanovništva, koja nikad nije imala svoje političke predstavnike. Čavez je u Venecueli prekinuo taj model. Izabran je predsednik domorodačkog porekla, koji je predstavljao narod i radio u njegovu korist umesto da pljačka zemlju. Čavez je postao uzor, a predsednici domorodačkog porekla su izabrani u Ekvadoru i Boliviji. Čaveza je mrzeo Vašington, a demonizovale ga američke prostitutke. Nakraju, Vašington je slavio kad je Čavez umro od raka.

Predsednik Bolivije Evo Morales bio je naklonjen tome da ponudi azil zviždaču NSA Edvardu Snoudenu. Vašington je odgovorio tako što je evropskim državama marionetama naredio da uskrate dozvolu za prelet Moralesovom avionu kad se iz Rusije vraćao u Boliviju. Moralesov avion je, uz kršenje svih diplomatskih protokola, bio nateran da sletanje i pretresen. Od tada Morales trpi i druge nedostojne postupke od strane vašingtonskih kriminalaca.

Predsednik Ekvadora Rafael Korea postao je meta Vašingtona davanjem političkog azila Džulijanu Asanžu. Po naređenju Vašingtona, njegova britanska marionetska država odbija da Asanžu omogući slobodan prolaz, i on svoj život provodi u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, isto onako kako je kardinal Minsenti svoj život proveo u američkoj ambasadi u komunističkoj Mađarskoj.

Posle Čavezove smrti predsednik Venecuele postao je domorodac Nikola Maduro. Maduro nema Čavazovu harizmu, i to ga čini lakšom metom neznatne španske elite koja poseduje medije. Svoj napad na Madura Vašington je započeo napadajući venecuelansku valutu, obarajući joj vrednost na valutnom tržištu. Onda su univerzitetski studenti, od kojih su mnogi među njima deca bogate španske elite, poslati na proteste. Pad vrednosti venecuelanske valute podigao je cene i raširio nezadovoljstvo u Madurovoj siromašnoj domorodačkoj bazi. Da prekine pobunu, uništavanje imovine i nerede, što je Vašington koristi da bi izveo državni udar, Maduro je bio primoran da se obrati policiji. Ministar spoljnih poslova Džon Keri nazvao je napore vlade da uspostavi javni poredak i zaustavi pokušaj državnog udara ”kampanjom terora protiv sopstvenih građana”.

Keri, koji je upravljao protestima i pripremio državni udar, okrivljuje Madura za nasilje koje je sam izazvao i poziva Madura da ”poštuje ljudska prava”. Za Vašington postoji uvek isti scenario. Počini zločin i okrivi žrtvu. Ako Vašington uspe da zbaci Madura, sledeća žrtva biće Korea. Ako bi on uspeo da se oslobodi Koree i da opet uspostavi marionetsku vladu bogate španske elite, ekvadorska vlada bi uskratila politički azil koji je Korea dao Asanžu. Ekvadorska ambasada u Londonu dobila bi naređenje da izbaci Asanža u naručje britanske policije, koja bi ga poslala u Švedsku, a ova bi ga poslala u Vašington, gde bi bio mučen i nateran da prizna bilo šta što Vašington zahteva.

Grešne ovce koje demonstriraju po venecuelanskim ulicama nemaju nikakvu ideju o šteti koju čine sami sebi i drugima, isto kao što to nisu imali njihovi parnjaci u Ukrajini. Venecuelanci su već zaboravili kakav im je bio život pod vlašću španske elite. Po svemu, Venecuelanci su odlučni u tome da pomognu Vašingtonu da ih vrati njihovom ropstvu.

Ako Vašington ponovo osvoji Venecuelu i Ekvador, Bolivija će biti sledeća. A zatim Brazil. Vašington je pogled uperio na Brazil, jer je ta zemlja član BRIKS, a Vašington namerava da uništi tu organizaciju pre nego što zemlje članice uspeju da uspostave trgovinski blok, koji ne koristi američki dolar.

Nedavno je jedan američki zvaničnik izjavio da „ćemo (Vašington), čim Rusiju nateramo u škripac, da se pozabavimo uspešnim novim režimima u Južnoj Americi“.

Program je u toku.

(Preveo SRĐAN ĐURIĆ)

(Blog P. K. Robertsa, Standard.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *