REŽISER OLIVER STOUN: Ako Amerika ovako nastavi, može doći do velike katastrofe

REŽISER OLIVER STOUN: Ako Amerika ovako nastavi, može doći do velike katastrofe

7 avgusta 2014

FSLC2011_OliverStone 83_godlisAmerički filmski režiser – dobitnik tri „Oskara” Oliver Stoun – napisao je na svoj Fejsbuk stranici da se težnja SAD za svetskom dominacijom može pretvoriti u globalnu katastrofu.

„Mrzim paniku u svakom obliku, ali sam sada zaista uplašen. Nemoguće je ćutati posmatrajući – kao na usporenom filmu – katastrofu koja zahvata svet… „Besni pas” Netanjahu nastavlja da kvari reputaciju SAD u civilizovanom svetu varvarskim krvoprolićem u Gazi. Istina, to nije nateralo SAD da skrenu sa fatalnog puta koji ih vodi u Istočnu Evropu” – napisao je slavni režiser.

Istovremeno je podsetio svoje čitaoce da je Barak Obama minule nedelje – odgovarajući svojim kritičarima – izgovorio: „Očito je da su neki zaboravili da Amerika, iako najmoćnija država na Zemlji, još nema potpunu kontrolu nad svetom”.

„Ovo je, ako se dobro razmisli, veoma smela izjava. Otkad je svetsko gospodstvo postalo oficijelna politika SAD? Mislim da se to dogodilo 1991. – ocenio je Stoun – nakon pada komunizma, ali sada, kada je sa našeg zlobnog osmeha strgnuta maska, svi mi smo kao građani sveta, a ne prosto kao Amerikanci, dužni da nešto činimo u toj novoj realnosti: SAD žele da kontrolišu svet, ne odustajući od pokušaja da umanje uticaj Rusije, Kine i Irana. I spremne su da se radi toga posluže svim sredstvima ,uključujući rat”.

Pre neki dan je Stoun pozvao Amerikance da ne veruju američkim medijima koji optužuju Rusiju za obaranje malezijskog Boinga 777 nad istokom Ukrajine.

KOMENTARI3 komentara

  1. buchkalo says:

    E imaju i jednog pametnog i pribranog

  2. zvonko. says:

    ima I pametnih amerikanaca !!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *