РЕЗОЛУЦИЈОМ О СРЕБРЕНИЦИ ПОКРЕНУТО АНТИСРПСКО КОЛО: Предат захтев за њено поништење

REZOLUCIJOM O SREBRENICI POKRENUTO ANTISRPSKO KOLO: Predat zahtev za njeno poništenje

29 jula 2021

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je sinoć da je rezolucijom o Srebrenici u Skupštini Crne Gore pokrenuto antisrpsko kolo.Na akademiji u selu Velika povodom godišnjice zločina koji su počinili pripadnici divizije Princ Eugen i Skenderbeg 1944. godine kada su u jednom danu ubili više od 600 meštana dece, žena i starijih osoba, Mandić je optužio skupštinsku većinu da se umešala i nanela bol braći i stradalnicima zapadno od Drine, umesto da se bave stradanjima u Velici i Pivi.

– Antisrpsko kolo je Rezolucijom o Srebrenici u Skupštini Crne Gore krenulo odavde. Da li je iko mogao danas zamisliti da će se to desiti – istakao je Mandić.

Prema njegovim riječima, donošenjem takve rezolucije napravljen je veliki problem Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji.

On je rekao da je na akademiji u Velici sinoć bio i načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić koji je došao u Podgoricu da preda zahtev Skupštini Crne Gore da se „poništi nesrećna Rezolucija o Srebrenici i da se skine sramota sa obraza Crne Gore“.

Mandić je istakao da je Rankić došao da u ime živih Srba iz Podrinja traži pravdu za 3.267 ubijenih sunarodnika iz Srebrenice i Bratunca koji su zverski pobijeni 1992. i 1993. godine na tom području.

KOMENTARI4 komentara

 1. Ivana says:

  Usraše milogorci mrzitelji sveg pravoslavnog u službi sotone papka.

 2. Čist je ko Suza says:

  Incko: "Samo preko mene mrtvoga!" E kad je tako čiča:"Sad će da vidiš!" Velika je lova i velika su ulaganja u ovakve političke rezolucije, a gospodin Incko će pasti na prosijački štap ako mu ne uspe da opravda ono za šta je plaćen, a unuci već veliki pa traže..

 3. Blagota says:

  A kad su Srbi 1918. okupirali Crnu Goru i tada pobili 70000 Crnogoraca, šta ćemo s tim?

  • jovan says:

   Smesno! Pa Crna gora tada nije imala 70 000 "crnogoraca", ali verujem je pobijeno u borbama sto puta manji broj saradnika okupatora, muslimani, Shiptari, Austrijanci,..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *