РЕЗОЛУЦИЈОМ О СРЕБРЕНИЦИ ПОКРЕНУТО АНТИСРПСКО КОЛО: Предат захтев за њено поништење

РЕЗОЛУЦИЈОМ О СРЕБРЕНИЦИ ПОКРЕНУТО АНТИСРПСКО КОЛО: Предат захтев за њено поништење

29 јула 2021

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је синоћ да је резолуцијом о Сребреници у Скупштини Црне Горе покренуто антисрпско коло.На академији у селу Велика поводом годишњице злочина који су починили припадници дивизије Принц Еуген и Скендербег 1944. године када су у једном дану убили више од 600 мештана деце, жена и старијих особа, Мандић је оптужио скупштинску већину да се умешала и нанела бол браћи и страдалницима западно од Дрине, уместо да се баве страдањима у Велици и Пиви.

– Антисрпско коло је Резолуцијом о Сребреници у Скупштини Црне Горе кренуло одавде. Да ли је ико могао данас замислити да ће се то десити – истакао је Мандић.

Према његовим ријечима, доношењем такве резолуције направљен је велики проблем Србима у Републици Српској и Србији.

Он је рекао да је на академији у Велици синоћ био и начелник општине Братунац Срђан Ранкић који је дошао у Подгорицу да преда захтев Скупштини Црне Горе да се „поништи несрећна Резолуција о Сребреници и да се скине срамота са образа Црне Горе“.

Мандић је истакао да је Ранкић дошао да у име живих Срба из Подриња тражи правду за 3.267 убијених сународника из Сребренице и Братунца који су зверски побијени 1992. и 1993. године на том подручју.

KOMENTARI4 коментара

 1. Ivana says:

  Usraše milogorci mrzitelji sveg pravoslavnog u službi sotone papka.

 2. Čist je ko Suza says:

  Incko: "Samo preko mene mrtvoga!" E kad je tako čiča:"Sad će da vidiš!" Velika je lova i velika su ulaganja u ovakve političke rezolucije, a gospodin Incko će pasti na prosijački štap ako mu ne uspe da opravda ono za šta je plaćen, a unuci već veliki pa traže..

 3. Blagota says:

  A kad su Srbi 1918. okupirali Crnu Goru i tada pobili 70000 Crnogoraca, šta ćemo s tim?

  • jovan says:

   Smesno! Pa Crna gora tada nije imala 70 000 "crnogoraca", ali verujem je pobijeno u borbama sto puta manji broj saradnika okupatora, muslimani, Shiptari, Austrijanci,..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u