РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА: СНС 62,6 одсто, СПС-ЈС 10,9 и СПАС 4,2

REZULTATI IZBORA: SNS 62,6 odsto, SPS-JS 10,9 i SPAS 4,2

22 juna 2020

Prema poslednjim rezultatima Ipsosa i Cesida u Skupštinu Srbije će posle današnjih izbora ući samo tri izborne liste.

Rezultati Ipsosa i Cesida na osnovu 92,8 odsto obrađenog uzorka pokazuju da tri liste u ovom trenutku prelaze centzus: SNS: 62,6 odsto, SPS-JS: 10,9 odsto, SPAS: 4,2 odsto.



Najbliži prelasku cenzusa je POKS sa 2,7 odsto.

Ispod cenzusa se nalaze i Suverenisti: 2,6 odsto, Metla: 2,4 odsto, SVM: 2,3 odsto, SRS: 2 odsto, PSG: 1,8 odsto, Zavetnici: 1,5 odsto, UDS: 1 odsto, Zdravo da pobedi: 1 odsto, SPP: 0,9 odsto, ADA: 0,9 odsto, 1 od 5 miliona: 0,7 odsto, SDA 0,6, LDP 0,3

Prema ovim rezultatima u parlamentu bi SNS imao 189 poslanika, SPS-JS 32, SPAS 12.

Cenzus bi, prema ovim rezultatima, prešle i četiri manjinske stranke.

Od manjinskih stranaka, Savez vojvođanskih Mađara je potencijalno osvojio devet poslaničkih mesta, Albanska demokratska alternativa tri, Stranka pravde i pomirenja tri, a SDA dva.

KOMENTARI



9 komentara

 1. radmila says:

  Jadna moja Srbijo, dobila si sto si trazila!

  • Za Srbiju says:

   Toliko o našoj narodnoj pameti i odgovornosti. Postali smo bezglava masa, narod zombija. Satraće nas. Spasa nam nema.

 2. Srbija cveta says:

  Na ovaj način će za sledeće izbore ostati samo jedna izborna lista, lista Don Kihota i njegovog štitonoše sančo pasa i lista njihovog magareta kojeg jašu u borbi sa vetrenjačama odnosno nepobedivim divovima. Srbijo, dobro si izabrala, čestita vama sančo pasa, nego šta sad, već ste potrošili onih sto evra? A, pa nema opet, srbija ima para kolko oćeš, ali ne može sve vama narode.

 3. E.Lirsch says:

  Da li je Kremaljska podmukla jajara poslala telegram podrske i cestitku na "pobedi"...

 4. uddu says:

  Evo ,ovce u Srbiji su izašle na glasanje.Njihov Pastir a ujedno i njihov Veliki Vođa pokazao im je kuda da idu i šta da zaokruže svojin poslušničkim šapama.Ovce su na ovim izborima rekle jedino ono što su oduvek znale,a to je jedno veliko:-Beeeeeeeee ! Bilo je i ovaca koje su htele da kažu nešto drugo ,ali,besni i agresivni psi rase "Frustrirani kratkodlaki bosanski gonič",koji se odazivaju na imena;Đuka,Julin,Maja,Uške,Željko...i kojima komanduje Veliki Vođa,odmah su režali i balavili po onim ovcama koje misle drugačije.Veliki Vođa ovih ovaca ovih dana ide u jednu veliku i daleku zemlju da prodaje deo pašnjaka gde su pasle generacije i generacije ovih ovaca.Prodaće on još pašnjaka,a kad bude prodavao skoro sve pašnjake ,onda mu ni ovce neće više trebati.A šta će onda sa njima?Pa, zaklaće ih,jer mu treba njihovo meso i vuna.Mleko nisu ni imale jer ih je slabo ranio a ni jaganjci od ovih ovaca mu ne trebaju, jer Pastir, a ujedno i Veliki Vođa ,već je počeo da nabavlja neke druge ovce,drugačije rase od ovih i na te nove ovce Veliki Vođa dobija subvencije iz inostranstva. A ove ovce još uvek mirno pasu na svojim pašnjacima ne sluteći šta im se sprema.Ima tu i velikih i snažnih ovnova koji bi udruženi, mogli ko od šale da oteraju i Velikog Vođu i sve njegove pse,ali........

 5. persida says:

  Srbima po sto evra, a raspitajte se koliko Srbija daje azilantima. "Za nevjerovati."

 6. Penzioner says:

  Da ne beše one dece koja iz osnovne škole Drinka Pavlović u prostorije RIK donesoše gomilu glasačkih listića u rančevima petnaest minuta pre ponoći niko ne bi dobio onoliko glasova koliko proglasiše, a koliko je građana "od broja upisanih u biračke spiskove" izašlo na glasanje to samo onaj gore zna. Da, zna se da su sigurni glasovi onih milion i sedamsto hiljada koji su odavno otišli Bogu na ispovest + svi mirganti prijavljeni i na adrese na kojima niko ne stanuje, hiljade partijskih uposlenika u javnim ustanovama i državnoj administraciji (sa prikupljenim kapilarnim glasovima - piramidalni model) i završena priča. A ko je kontrolisao brojanje glasova? Zar su oni kojima je SNS prikupljao potpise za kandidaturu imali kantrolore na svim biračkim mestima? Manje su dobili glasova na izborima nego što im je drugi prikupio potpisa. Nije važno, opet će se, kao i uvek, na sledećim izborima pojaviti Zavetnici, SRS, a umesto Sergeja i onih devojaka studenata koje su izašle iz pokreta "1 od 5 miliona" naći će se neko sličan njima. I da ne zaboravim, do četvrtka će još neki za koje niko ne zna ko stoji iza njih preći zenzus, a da su Vučićevi to je sasvim sigurno. Čeda će verovatno prionuti na biznis, ali će dobijati malo manji iznos subvencija nego do sada, a šta će raditi Čomićka ne bih znao kasti. Videćemo kakvi su rezultati na pokrajinskim izborima. Možda će se tamo udomiti i ona i Čanak. Julin odavno nema pokret, ali će se naći neka funkcija i za njega. Uostalom ni Brnabićka nije bila član ni jedne stranke pa je postala predsednica vlade. Da li će Voja i Milica i dalje najveći deo vremena provoditi na TV Hepi ili će umesto njih doći novi likovi ostaje da se vidi. Da nam sledi period gladi, kako mnogi najavljuju da će se desiti u celom svetu, u to verujem. Biće malo više tiskanja oko kontejnera, a sve manje namirnica u njima.

 7. šiško says:

  Baš zgodno! 62,6% + 10,9% = više od dve trećine. A takodje i 62,6% + 4,2% = malo više od dve trećine. U svakom slučaju više nego dovoljno za muljanje oko referenduma, ustava i drugih važnih državnih pitanja na čijoj se rasprodaji odlično zaradjuje! Nije ni čudno što se sve tako lepo uklopilo kad znamo ko je brojao glasove i čija je krilatica: "Nije važno kako ko glasa, važno je samo ko broji glasove."

 8. Milos says:

  Dzaba kad izlaznost nije presla ni 50 %.Na nivou drzave je oko 40-42 %.Najmanja je u Beogradu, svega 35-36 %.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *