РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА У ХРВАТСКОЈ: Још један мандат преко ноћи – ХДЗ сада на 61, Ријеке правде 42

РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА У ХРВАТСКОЈ: Још један мандат преко ноћи – ХДЗ сада на 61, Ријеке правде 42

18 априла 2024

ТОКОМ ноћи ХДЗ је добио још један мандат па сада, након 99,3 посто обрађених места, има 61 мандат на одржаним изборима у Хрватској, преноси Индеx.

Ово су тренутни резултати за остале:Ријеке правде 42

Домовински покрет 14

Мост 11

Можемо 10

ИДС 2

Независна платформа сјевер 2

Фокус 1

Андреј Пленковић, председник ХЏ и досадашњи премијер, поручио је синоћ после објављивања првих резултата да је битно да је та странка по трећи пут заредом уверљиво победила на изборима одржаним, како је рекао, захваљујући Зорану Милановићу, у „бизарном дану“.

Пленковић је у седишту странке најавио да ХДЗ већ данас креће у формирање треће владе. Честитајући другим политичким странкама, Пленковић поручује да ће ХДЗ наставити своју политику која је „заштитила грађане од многих криза и сачувала хрватску привреду“.

идер СДП-а Пеђа Грбин поручио је у среду вече да незванични резултати парламентарних избора показују да је две трећине грађана дало подршку овој странци и да ће они зато показати да Хрватска може и да ће бити боља.

– Пред нама су дани, недеље и месеци разговора али ће они завршити променом која ће Хрватску учинити бољом, без корупције, која се брине за своје људе – навео је Грбин.

Он је рекао да данас почињу разговоре са онима који су „до јуче говорили да са ХДЗ-ом неће, да корумпирану Хрватску неће“.

– А на нама је да проверимо да су те речи биле истина – рекао је Грбин.

У Хрватској су одржани парламентарни избори за 11. сазив Сабора. Право гласа имало је 3,7 милиона бирача, а гласало је 62 одсто грађана.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u