Рибар пронашао поруку у боци на обали Газе и запрепастио се кад је прочитао

Рибар пронашао поруку у боци на обали Газе и запрепастио се кад је прочитао

26 августа 2017

Палестински рибар Џихад ел Солтан прилично се изненадио када је недалеко од плаже у близини Газе у мору приметио поруку у боци, а кад је прочитао поруку није могао да верује.

Боца са поруком прешла је пут по Средоземном мору дугачак скоро 800 км, а отплутала је са плаже на Родосу, где ју је у море бацио млади британски пар који је тамо летовао у јулу.

„Тренутно смо на летовању на Родосу и волели бисмо да знамо докле ће допловити ова боца. Јавите нам, чак и ако стигне само до суседне плаже“, пише у поруци коју су потписали Зак и Бет.

Одговоривши на имејл адресу назначену у поруци, Солтан је открио да су пошиљаоци поруке у боци студенткиња Бетани Рајт и њен дечко Зак Маринер.

Солтан је рекао да је био врло изненађен када је схватио да је боца успела да пређе све препреке у Средоземљу, с обзиром на израелску поморску блокаду и зону ограничења риболова, које су Израелци увели са циљем да спрече Хамасово кријумчарење оружја.

„За разлику од нас рибара, који не смемо да отпловимо даље од 10 километара од обале, ова боца је успела да преплови међународне воде и пређе бројне границе. Надам се да ћемо једног дана и ми бити овако слободни“, рекао је он.

(рс.спутникнеwс.цом)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u